Dolar 34,1900
%0.03
Euro 38,1020
%0.02
Altın 2.907,010
%0.38
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de beş belde sandık başına gitti sonuç: Kapatılmasın!

İzmir'de beş belde sandık başına gitti sonuç: Kapatılmasın!

Cumhuriyet Halk Partisi, büyükşehir yasa tasarısı nedeniyle kapatılacak olan beldelerde referandum yaptı. İzmir’deki 23 beldenin 9 CHP’li belde belediyesinde hazırlıklarını tamamlayan Çeşme-Alaçatı, Bayındır-Zeytinova, Tire-Gökçen, Karaburun-Mordoğan ve Selçuk-Belevi’nde sandık başına gidildi. Belediye binası önlerinde 2011 yılı seçmen listesine göre yapılan referandum da sandıktan büyük bir farkla ‘hayır’ sonucu çıktı

  • Ege Postası
  • 15.10.2012 - 09:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Cumhuriyet Halk Partisi,  büyükşehir yasa tasarısı nedeniyle kapatılacak olan beldelerde referandum yaptı. Belde seçmeni, “Evet, belediyem kapatılsın” ya da “Hayır, belediyem kapatılmasın” yönünde oy kullanmak için sandık başına gitti.

5 BELDE DE BÜYÜK FARKLA ‘HAYIR’

İzmir’in 23 beldesinin 9 CHP’li belde belediyesinde hazırlıklarını tamamlayan Çeşme-Alaçatı, Bayındır-Zeytinova, Tire-Gökçen, Karaburun-Mordoğan ve Selçuk-Belevi’nde referandum yapıldı. Belediye binası önlerinde 2011 yılı seçmen listesine göre yapılan referandum da sandıktan büyük bir farkla ‘hayır’ sonucu çıktı. Bayındır Zeytinova’da bin 57 seçmenden 826’sı oy kullandı. 815 seçmen ‘hayır’ derken, dokuz seçmen ‘evet’ dedi. Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’nde 5 bin 150 seçmenden 5 bin 115’ü ‘hayır’ derken sadece 28 seçmen ‘evet’ dedi. Tire Gökçen’de bin 267 seçmenden bin 244’ü ‘hayır’ dedi. Dört oy boş, bir oy geçersiz sayıldı. 18 seçmen ‘evet’ dedi. Selçuk Belevi’nde sandık başına giden 749 seçmenden 748’i ‘hayır’ dedi. 1 oy ise geçersiz sayıldı. Mordoğan’da ise bin 438 seçmen oy kullandı.Bin 400 seçmen ‘hayır’ derken 36 seçmen ise ‘evet’ dedi.2 boş oy çıktı.
İzmir İl Başkanlığı hazırlıklarını tamamlayamayan CHP'li belde belediyeleri Birgi, Konaklı, Ovakent ve Bozdağ’da 21 Ekim’de Ak Partili belde belediyeleri ile birlikte referandum yapacak.


ENGİN: AKP HATASINDAN VAZGEÇSİN

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin sonuçları Ege Postası’na değerlendirdi. Belde sakinlerinin belediyelerinin kapatılmasına karşı olduklarını iyi bildiklerini ve bununda sandığa yansıdığını söyleyen Engin, “ beldelerdeki seçmenlerimiz sandık başına gitti. Katılımın iyi olduğunu düşünüyorum. Büyük bir oy farkı ile seçmen ‘belde belediyeleri kapatılmasın’ demiş oldu. AKP bu hatasından vazgeçsin. 2009 yerel seçim öncesinde ilçelerin sınırları değişti yeni ilçeler oluşturuldu. Ama yine seçimlerde galip geldik. Bu seçimlerde yine galip gelmeyi bileceğiz" dedi.

KARABAY: SEÇMEN ‘BELEDİYEME DOKUNMA’ DEDİ

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın süreçte beldeler ile koordinasyonunu sağlayan Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay evet ile hayır arasında büyük bir fark beklediğini ve sandıktada  bu sonucun çıktığının altını çizdi ve, “ Vatandaşımız belediyesine sahip çıktı. Yapılmak istenen bir dayatmaydı.Halkın düşüncesi alınmadan hükümet bir karar almaya çalışıyor. Seçmen bu dayatmaya karşı çıktı. ‘Belediyeme dokunma’ dedi. AKP ileri demokrasi adı altında tek adamlık yaratmaya çalışıyor. Vatandaş artık bunu görüyor ve kanmıyor. Sandıktan çıkan sonuç bunu gösterdi” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.