Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de eylem yapan HDP'lilere gözaltı

İzmir'de eylem yapan HDP'lilere gözaltı

Diyarbakır Silvan’da 8 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve sivil ölümlere karşı sessiz kalan kamuoyunun dikkatini çekmek üzere İzmir Valiliği önünde sessiz oturma eylemi yapmak için bir araya gelen HDP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan gözaltına alındı. İzmir'de eylem yapan HDP'lilere gözaltı

  • Ege Postası
  • 10.11.2015 - 16:18
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Silvan’da 8 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı ve sivil ölümlere karşı sessiz kalan kamuoyunun dikkatini çekmek üzere İzmir Valiliği önünde sessiz oturma eylemi yapmak için toplandı.



ARACA KENDİLERİ BİNDİLER
Siyah bantla ağızlarını kapatarak, pankart ve dövizlerle Valilik önüne gelen HDP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan, polislerle bir süre görüştü. Polis Valilik önünde yapılacak eyleme izin vermeyeceklerini belirterek, gruptan farklı bir yerde eylemlerini gerçekleştirmelerini istedi. Aykan, demokratik bir hak olarak sessiz oturma eylemi yaptıktan sonra dağılacaklarını ifade etti. Yönetim Kurulu Üyeleri oturma eylemine başlayınca polisler gruba müdahale ederek, aralarında HDP İzmir İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ında aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Aykan, zor kullanmaya gerek olmadığını belirtti. Yönetim Kurulu Üyeleri ve Aykan gözaltı aracına kendileri bindi. 



Gözaltına alınan HDP İzmir İl yöneticilerinin isimleri şöyle; Süleyman Eryılmaz, Hacay Yılmaz, Nazmiye Özen, Nevin Aytekin,  Fevziye Pülat, Nedim Yılmaz, Sevim Kılıç, Elmas Çınar, Aylen Aker, Hüseyin Aktaş, Ömer Araz ve Timur Taştemir ile HDP PM üyesi Coşkun Üsterci.



Gözaltına alınan HDP yöneticilerinin sağlık kontrolü için önce Yeşilyurt Devlet Hastanesi’ne ardından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldükleri öğrenildi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.