Dolar 34,6528
%0.02
Euro 36,6233
%0.67
Altın 2.960,660
%0.99
Bist-100 9.670,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de hayvana şiddet yok

İzmir'de hayvana şiddet yok

‘Hayvan Dostlarımız’ konulu toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde veterinerlik fakültesi açmak istediklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2017 - 16:49

Sokak hayvanlarının sorunlarının masaya yatırıldığı, 'Hayvan Dostlarımız' toplantısı İTO Meclis Salonu'nda İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya Demirtaş’ın yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Ekonomi üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, 51. Bilimsel ve Teknik Hizmetler Komite Başkanı Ali Yılmaz, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Yalçın ve çok sayıda Ege Üniversitesi öğrencisi katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirtaş, şunları söyledi: 

"Bu dünyanın sahibi sadece insanlar değil. Hayvanlarla birlikte diğer canlılarla dünyayı paylaşmak zorundayız. Hepimize bir takım görevler düşüyoruz. Ortak eylem programı geliştirmemiz lazım. Ne hayvan rahatsız olmalı ne de orada yaşayan insanlar rahatsız olmalı. İzmir bu noktada çok güzel bir kent. Genç belediye başkanlarımız bu durumda çok güzel barınaklar yapıyorlar. Üniversitemizde çok sayıda kedi evi yaptık.  Hayvan mezarlığı yapan ilk kent İzmir oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde veterinerlik fakültesi açmak istediklerini ileten Demirtaş'a toplantıya katılan Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Yalçın bu konuda yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

“İZMİR’DE HAYVANLARA ŞİDDET YAPILMIYOR"
İzmirli olmanın farklılık yarattığını söyleyen Ali Yılmaz; İzmir insanın daha sevgi dolu olduğunu ve daha hoşgörülü bir insan topluluğundan oluştuğunu ifade etti. Yılmaz, “Anadolu’dan gelen insanlar İzmir’de yaşadıktan sonra farklılaşıyor. İzmir’de hayvanlara şiddet yok, hoşgörü ve sahip çıkma var. İzmir’de hayvan hastanesi ve Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçelerinden bir tanesi bulunuyor.  İzmir Ticaret Odası hayvan kültürü oluşturulmasında öncülük yapmaktadır" diye konuştu.

“HAYVANLARIN İNSANCIL ŞEKİLDE TOPLANMASI GEREKİYOR"
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Ebru Yalçın da veteriner hekimlerin görev ve sorumluluklarından bahsetti. Sokak hayvanların uygun şekilde toplanması ve insancıl şekilde tekrar yerine bırakılmasının veterinerlerin görevi olduğunu söyleyen Yalçın, “Kısırlaştırma da aynı şekilde veteriner hekimler tarafından yapılması gerekmektedir.  Bunun yanın da yine aşılama, insanları bulaşıcı hastalıklardan korunması için bilinçlendirme ve eğitim,sahiplendirme, kayıt altına alma, mikroçip işlemleri, tehlikeli köpek yönetimini de yapıyoruz" dedi.

“HAYVAN SEVGİSİ İNSAN HAYATINI KURTARABİLİYOR"
Hayvan sevgisinin çocukların psikolojisi için çok önemli olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Türkiye’de hayvan sevgisi sadece bir moda. Bir karne hediyesi. Biz belediye olarak özellikle evcil ve sokak hayvanların beslenmesinde ve kısırlaşmasında çok ciddi bir iş yapıyoruz ve bunu büyük bir aşkla yapıyoruz. Evde iki kedi bakıyorum. Evimizdeki köpek ve kedilerimiz ne kadar sağlıklı ve güvenli bakıyorsak, sokak hayvanlarına da aynı şekilde bakıyoruz. Karşıyaka’da bir hayvan mezarlığı kararını aldık ama İBB bu kararı kabul etmedi, daha sonra İBB kendi hayvan mezarlığını açtı. Hayvanlar çoğu insandan daha duyarlı. Bir hayvana sevgiyle yaklaştığınızda o hayvanın size zarar vermesi mümkün değil" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.