Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de olağanüstü Tüzük zirvesi: O talepler masada!

İzmir'de olağanüstü Tüzük zirvesi: O talepler masada!

 CHP'de 6-9 Eylül günlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı için İzmir'de 'Bağımsız İrade, Güçlü Örgüt' Tüzük Çalıştayı' gerçekleştirilecek. Tüzük değişikliği için; ön seçim, çarşaf liste, parti içi demokrasi ve tüm seçimlerin üyelerle yapılması istendi. Delege ağalığının kaldırılması ve güçlü genel sekreterlik talebinde bulunulduğu öğrenilirken, ‘vesayetin kaldırılması’ da önemli gündem maddesi olarak yerini aldı.

  • Ege Postası
  • 13.08.2024 - 15:53
  • Güncelleme: 13.08.2024 - 16:51

EGEPOSTASI- CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında 4 Ağustos'ta toplanmış, PM'de, 6-9 Eylül günlerinde tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak üzere oy birliği ile olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

Buna göre kurultayın sembolik açılışı partinin kuruluşu kabul ettiği Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, 4 Eylül’de Sivas’ta yapılacak.

Parti içi muhalefete yakın isimler, CHP İzmir İl Başkanlığı ve genel merkezden bağımsız olarak bir tüzük çalıştayı yapma kararı aldı.

İlki 27 Temmuz'da İstanbul'da yapılan 'Bağımsız İrade, Güçlü Örgüt' Tüzük Çalıştayı, 14 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00'de TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleşecek. 

Çalıştayda tüzük önerileri alınarak ortaya bir sonuç bildirgesi çıkarılacak. Bildirge, çalıştayın ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

TÜZÜK İÇİN TALEPLER NELER?

 6-9 Eylül günlerinde yapılacak Tüzük Kurultayı için ön seçim, çarşaf liste, parti içi demokrasi ve tüm seçimlerin üyelerle yapılması istendi. Delege ağalığının kaldırılması ve güçlü genel sekreterlik talebinde bulunulduğu öğrenilirken, ‘vesayetin kaldırılması’ da önemli gündem maddesi olarak yerini aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.