Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de sağanak etkisini artırıyor: Yağmur kaç gün sürecek'

İzmir'de sağanak etkisini artırıyor: Yağmur kaç gün sürecek'

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; Kuzeyden gelen yağışlı hava İzmir’i etkisi altında aldı. Gece saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinde başlayan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar gün boyu İzmir'de etkisini sürdürecek. Kentte 5 günlük periyot boyunca sağanak yağış bekleniyor. Valilik ise vatandaşları oluşabilecek sel baskınlara karşı uyardı. İzmir'de sağanak yağmur etkili oldu

  • Ege Postası
  • 07.01.2016 - 11:59
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- Yeni yıla Sibirya’dan gelen dondurucu havanın etkisi altında giren İzmir’de kuvvetli, gökgürültülü sağanak yağışlı hava etkisini artırıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizde görülecek sağanak ve kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Kıyı Ege (İzmir, Çanakkale ve Aydın) Denizli, Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



İZMİR'İN İLÇELERİNDE SON DURUM
İzmir Meteoroloji Radarından alınan son görüntüler ile yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; halihazırda İzmir’in batısında devam eden gökgürültülü sağanak yağışın önümüzdeki saatlerde il genelinde kuvvetli, batı ilçelerinde (Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Menderes, Bornova, Çiğli, Menemen, Aliağa, Foça, Dikili) çok kuvvetli olması; rüzgarın güney ve batı yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına  şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum riski v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

 
Sağanak yağış kentte 5 gün boyunca aralıksız sürecek. İzmir’de en yüksek sıcaklıkların 15 ila 17 derece arasında seyredeceği periyotta meteorolojiden sağanak yağışlar nedeniyle kıyı kesimler için fırtına, şehir merkezi için de su baskınlarına karşı uyarı geldi.






Fırtına ve yağmur hayatı olumsuz etkiledi
İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'da etkili olan sağanak yağmur ile fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Son 24 saatlik ölçüme göre İzmir'de metrekareye 36.8 kilogram yağış düşerken, rüzgarın hızı Karaburun'da saatte 113.8 kilometreye kadar çıktı. Fırtına nedeniyle denizin kabarmasıyla Mavişehir'de bazı yollar ve sitelerin otoparklarına su doldu. Pompaların yetersiz kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler takviye yaparak, suyu denize boşalttı.



Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, bugün saat 15.30 itibariyle, yapılan son 24 saatlik ölçümde İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa ve Aydın'a düşen yağış miktarını açıkladı. Buna göre, İzmir'de metrekareye 36.8 kilogram, Manisa'da 28.6, Çanakkale'de 14.9, Aydın'da 11 ve Balıkesir'de 16.5 kilogram yağış düştü. Açıklamada, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın akşamın ilk saatlerine kadar etkili olacağı, gece hafifleyeceği, yarın da bölge genelinde aralıklı ve hafif yağışın görüleceği, batıdan başlayarak gün içerisinde bölgeyi terk edeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Rüzgarın hızı İzmir'in Karaburun ilçesinde saatte 113.8 kilometreye kadar çıktı. Rüzgar, Balıkesir'in ilçelerinden Manyas'ta saatte 99.4, Bigadiç'te 82.8, Çanakkale'de 89.6, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ise saatte 78.8 kilometre olarak ölçüldü. Açıklamada, rüzgarın bugün güney ve batı yönlerden (Lodos) "fırtına", yerel olarak "kuvvetli / tam fırtına" şeklinde estiği, fırtınanın akşam saatlerine kadar yerel olarak etkili olacağı, akşam ve gece etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

MAVİŞEHİR'DE POMPALAR YETERSİZ KALDI
Fırtına ve yağmur nedeniyle Mavişehir'de bazı yollar ile sitelerin otoparklarına su doldu. Pompaların yetersiz kalması üzerine Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler takviye yaparak, suyu denize boşalttı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.