Dolar 34,2289
%-0.04
Euro 37,4628
%-0.47
Altın 2.871,530
%-0.53
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de vekillerin gündemi Başbakan

İzmir'de vekillerin gündemi Başbakan

İzmir Milletvekillerinin gündemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. CHP'li Mehmet Ali Susam Başbakan’ın üç büyük ilde yapmak istediği mitinglerin toplumdaki ayrışmaya körükleyerek, istenmeyecek olaylara neden olabileceğini söyledi, “İptal edin” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Adın Şengül ise Başbakan Erdoğan'a destek çıktı. Şengül, son günlerde bir oyun oynandığını ve bu oyuna parti içinden ve dışından çanak tutanların olduğuna işaret etti. Şengül, " Başbakanımızı kimseye yedirtmeyiz. Herhalde o tweetleri atanlar kendinde değildi ve öyle zannediyorum ki, ilgi ve alaka görmediği hissine kapılmış ve oluşan bu çatışma ortamından beslenip dikkat çekme çabalarına giriyor" diyerek son günlerde Twitter üzerinden Başbakan'ın ve hükümetin Gezi Parkı tavrına yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan'ı hedef aldı.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 13:36
İZMİR -İzmir Milletvekillerinin gündemi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oldu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Başbakan Erdoğan’ın üç büyük ilde miting yapma kararından vazgeçmesini istedi. AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise yaptığı açıklamada 'Başbakanımızı yedirtmeyiz' dedi.

Başbakan’ın ülkeyi yönetme sorumluluğunu taşıyan kişi olarak Türkiye’yi gerecek her türlü konuşma ve hareketten uzak durması gerektiğinin altını çizen Susam, “Başbakan yaptığı konuşmalarla ülkeyi gerginliğe sürüklemek yerine barış ortamını sağlamalıdır. Önümüzdeki günlerde üç büyük ilde miting yapmak istemesi, bu gerginliği daha da tırmandıracaktır. Özellikle İzmir’de protesto gösterilerinin kalbi noktasında olan Gündoğdu Meydanı’nda miting yapılacağının açıklanması, vatandaşı birbirine karşı kışkırtacak, toplumdaki ayrımı körükleyecektir. Eylemcilerle mitinge gelenler arasında istenmeyen olaylar çıkmasına neden olacaktır. Başbakan eylem sürecinin ekonomik sonuçlarından şikayet ediyor. Esnafın, sanayicinin, ekonomi çevrelerinin gerginlikten uzaklaşarak üretime yönelmesi noktasındaki beklentisini dile getiriyor. Ancak diğer yandan karşılıklı güç gösterisi şeklindeki mitingler düzenlemek toplumsal istikrarsızlığa davetiye çıkartacak niteliktedir. Başbakan’ın hızla bu eylemlerden vazgeçmelidir” dedi.
Türkiye’de siyasi iktidarın Gezi Parkı eylemleriyle ortaya çıkan demokratikleşme taleplerine kulak vermesi gerektiğini ifade eden Susam, “Demokrasi, yaşam tarzı, temel hak ve özgürlükler noktasında vatandaşın haklı talepleri bulunmaktadır. Başbakanın sokağın sesine kulak vermesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu süreci doğru değerlendirerek bir demokratikleşme paketini açmaya ihtiyaç vardır. İfade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğünü genişletecek, yaşam tarzına müdahaleyi kısıtlayacak düzenlemeleri gerçekleştirmek, yaşanan gerginliği azaltacak ve ülkeye ferahlamayı getirecektir. Türkiye’nin artık Başbakanın iki dudağından dökülen sözlerle değil, kurumsal kimliğiyle, Meclis’ten Cumhurbaşkanlığı’na kadar organlarıyla, yönetilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

ŞENGÜL: BAŞBAKAN'I YEDİRTMEYİZ

AK Parti İzmir Milletvekili Adın Şengül, son günlerde bir oyun oynandığını ve bu oyuna parti içinden ve dışından çanak tutanların olduğuna işaret ederek, “Biz Başbakanımızı bu üslubuyla sevdik ve teşkilatlarımızda Başbakanımıza ve ona bağlılığımızı tartışmayız. Başkası bize krallık verse biz burada sıradan üye olmayı tercih ederiz. Kıblemiz hiçbir zaman değişmez” diye konuştu.
Daha önce Gezi Parkı eylemlerinin basit bir ağaç eylemi olmadığından ve bu sürecin siyasi duruş noktasında bir turnusol kağıdı görevi gördüğüne işaret eden Şengül şu açıklamalarda bulundu;
“10 yıllık iktidarımız boyunca bize bu tarz çok oyunlar oynandı. Kimileri darbeyle düşeceğimize, kimileri partimizin kapanacağına inanıp farklı siyasi hesaplarla bu trenden indi. Biz parti olarak bir şey kaybetmedik. Ama onlar milletin vicdanında mahkum oldular. Şimdi de benzer bir durum yaşıyoruz. Yine bize oynanmak istenen bir oyun ve yine bu oyuna içerden ve dışardan çanak tutanlar var. Öyle ki; içimizdeki bazı arkadaşlarımız herhalde o kadar rahatsız olmuşlar ki, kendilerini küçük birkaç toplantıda ve sosyal medyada ifade etme gereği hissetmişler. Ne oldu, ne değişti de bu noktaya geldiler. Başbakan dün neyse bugünde o. Kusura bakmasınlar ama Başbakanımızı kimseye yedirtmeyiz. Herhalde o tweetleri atanlar kendinde değildi ve öyle zannediyorum ki, ilgi ve alaka görmediği hissine kapılmış ve oluşan bu çatışma ortamından beslenip dikkat çekme çabalarına giriyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.