Dolar 32,5408
%0.08
Euro 35,1183
%0.41
Altın 2.465,540
%1.23
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de vergi şampiyonlarına plaket

İzmir'de vergi şampiyonlarına plaket

VERGİ haftası nedeniyle 2013 yılı rakamlarına göre İzmir Vergi Dairesi, gelir ve kurumlar vergisinde ilk üçe girenleri plaketle ödüllendirdi.

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 14:07
Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen ödül törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğun, Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve mükellefler katıldı. Törende konuşan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, ülke ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle rekortmenlere teşekkür etti. Engin, "İzmir'in vergi tahsilatında İstanbul'un ardından Türkiye 2'ncisi olması da kentin borcuna olan sadakatini gösteriyor" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da bir ülkede sosyal ve ekonomik kalkınmada verginin önemli bir rol oynadığını anlattı, Türkiye'de ilk 4 ilin ülkenin yüzde 75'lik gelirini sağladığını vurguladı.

Gelir Vergisi birincisi Lucien Arkas, ikincisi Nail Özkardeş ve üçüncüsü Muharrem Pehlivanoğlu ile Kurumlar Vergisi birincisi Philsa Philip Morris, ikincisi MSC Gemi Acenteliği ve üçüncü JTI Tütün şirketleri temsilcilerine plaketleri törende verildi. 

İş hayatında her zaman yükümlülüklerini yerine getirmeye özen gösterdiğini dile getiren Viltur Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, vergi konusunda da duyarlı bir iş adamı olduğunu söyledi. Kazandığınızı toplumla paylaşmanın yolunun verginizi ödemenizden geçtiğini dile getiren Özkardeş, “Biz grup olarak ülkemiz için çok çalışıyoruz. Bunun sonucunda oluşan kazancımızdan da devletimize vergimizi ödüyoruz. Her yurttaşın da vergi konusunda duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. Kazandığınızı yaşadığınız toplumla paylaştıkça daha huzurlu olacağımıza inanıyorum" dedi. 

Ege Bölgesi ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından PHILSA Philip Morris Sabancı Sigara ve Tütüncülük Sanayi ve Ticaret A.Ş., kırılması güç bir rekora imza atarak üst üste 8.kez İzmir'in 'En Yüksek Kurumlar Vergisi' ödeyen şirketi oldu. PHILSA adına birincilik ödülünü, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın elinden teslim alan İşletmeler Direktörü Dominique Voegeli, şirket olarak ülke ekonomisine sağladıkları katkıyı yansıtan bu ödülü almaktan mutluluk duyduklarını belirtti, “Şirketimiz; Türkiye'de gerçekleştirdiği yatırım, yarattığı istihdam, her yıl artan ihracat hacmi ve sağladığı vergi ile ülke ekonomisine değer ve güç katıyor. Katkılarımızın prestijli ödüllerle tescillenmesi bize gurur veriyor. Kısa süre önce, sektörel bazda, Ege Bölgesi'nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci şirketi seçildik. Sektöründe lider konumda bulunan bir kuruluş olarak Türkiye'nin güçlenmesine ve ekonomik hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdüreceğiz" dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.