Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yaz havasına devam!

İzmir'de yaz havasına devam!

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre Türkiye genelinde hava sıcaklığı bu hafta da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. İzmir yeni haftayı da yaz havasında geçirecek. Nisan ayında hissetiğimiz sıcaklık yaz için bir mesaj

  • Ege Postası
  • 30.04.2018 - 06:53

EGEPOSTASI- Türkiye, Nisan ayının ikinci haftasından itibaren mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde hava sıcaklığı yaşıyor.

Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, Nisan ayının ikinci yarısını yaz havasında geçiren İzmir'de yeni haftada yükselerek devam edecek. Kentte hava sıcaklığı 33 dereceyi görecek.

Öte yandan Nisan ayında hissettiğimiz sıcaklık bize yaz için aslında bir mesaj veriyor. Ani sıcaklık artışını küresel iklim değişikliğine bağlayan uzmanlar, bu yazın normalden 2-3 derece daha sıcak geçeceği öngörüsünde bulunuyor.

Türkiye’nin en sıcak yeri Bayındır oldu

Meteroroloji Genel Müdürlüğü (MGM) dün Türkiye genelinde yapılan ölçümlerde en sıcak ve en soğuk noktaları açıkladı. İzmir’in Bayındır ilçesi 36,2 dereceyle Türkiye’nin en sıcak bölgesi oldu.

Bahar ayı olmasına rağmen hava sıcaklığı yaz mevsimini aratmazken MGM'nin yaptığı ölçümlerde pazar günü Türkiye'nin en sıcak yeri 36,2 dereceyle İzmir'in Bayındır ilçesi olurken en soğuk yeri eksi 0,4 ile Sinop'teki Tekir Yaylası'nda ölçüldü. Yetiştiricilik ve ihracatı nedeniyle 'Çiçeğin kenti' olarak bilinen Bayındır'da sıcaklık rekoru kırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.