Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yılın polisleri ödüllendirildi

İzmir'de yılın polisleri ödüllendirildi

İZMİR Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süre önce hayata geçirilen proje kapsamında, il emniyet müdür yardımcılarından oluşan komisyonca belirlenen 'Yılın polisi' ödülünü, Bornova İlçesi'ndeki bir banka şubesinden 36 bin TL gasp edip kaçmak isteyen şüpheliyi yakalan Yunus Timleri'nde görevli polis memurları Ümit Şener ile Orhan Kişin almaya hak kazandı. İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, polis memurlarının ödül olarak aileleriyle 1 hafta KKTC'ye gönderileceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 11.01.2016 - 19:08
İZMİR - İzmir Valiliği'nde yapılan törene Vali Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Sezai Er, Doğu Ateş, Cevdet Yumuşak, Ertuğrul Özten, Gürkan Yiğit, 'yılın polisi' seçilen polis memurları Ümit Şener ile Orhan Kişin aileleriyle katıldı. Emniyet Müdürlüğü personelinin yıl içindeki performanslarını arttırmak, rekabet ortamını oluşturmak ve personelin daha gayretli çalışmasını sağlamak için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, "İlimizdeki 13 bin polisimizin görevlerini en iyi şekilde yaparken, emsallerine göre daha gayretli olmalarını temin etmeye çalışıyoruz. 6 aylık süre içinde 33 arkadaşımıza komisyon tarafından ayın polisi ödüllerini verdik. Bu komisyon emniyet müdür yardımcılarımızdan oluşuyor. 33 arkadaşımız içinden, en uygun olanlardan ve aynı görevi yaptıkları için de iki arkadaşımız 'yılın polisi' olmaya uygun görüldü. 16 Ekim 2015 tarihinde bir banka şubesi silahlı soyguna uğradı. Soyguncu bankanın güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip silahı ile bankada bulunan 36 bin TL'yi gasp edip olay yerinden ayrıldı. Olaydan çok kısa süre sonra çok tanımlanacak eşkal bilgileri ve üzerindeki kıyafetler değiştirilmiş olmasına rağmen, arkadaşlarımız şahsı kısa sürede yakaladı. Gasp edilen silah ve 36 bin TL bir simit parası dahi kullanılmadan ele geçirildi. Başarının ödüllendirilmesi hatanın ve kusurun da cezalandırılması bizim olmazsa olmazımızdır. Yani biz bir taraftan başarıyı ödüllendirirken yıl boyunca yüzlerce personelimizi disiplin veya benzeri cezalarla cezalandırma yöntemini de ayrılmaz bir parça olarak yürütüyoruz" dedi.



"TEŞEKKÜR ETMEYİ EKSİK YAPARIZ"
Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin kentte asayiş ve huzurun sağlanması konusunda ciddi çalışmalar yaptığına dikkat çeken Vali Mustafa Toprak, "Tüm güvenlik birimlerinin ortaya koydukları başarılı çalışmalar nedeniyle kendilerini kutluyorum. Dışarıdan pek gözükmüyor ama arkadaşlarımız hangi zorluklarla karşılıyorlar ve ortaya çıkabilecek olayı önlemek adına ya da oluştuktan sonra delilleriyle birlikte kanun önüne getirmekte nasıl gayret gösteriyorlar bunu biliyorum ve takdir ediyorum. Bazen arkadaşlarımızın çalışmaları sonrasında teşekkür etme konusunda kelimelerimizi ortaya koymada zorlanıyoruz. İşler iyi gidince teşekkür etmeyi eksik yaparız, ama sıkıntı oldu mu da 'Niye bunu böyle yaptınız' demek biraz da idarenin kültürüdür diye düşünüyorum. Diğer arkadaşlarından biraz öne çıkan arkadaşları da ödüllendirmek önemli. 'Yılın polisi' olan arkadaşlarım polis memurları Ümit Şener ve Orhan Kişin'i kutluyorum" diye konuştu. Aileleriyle ödüllerini alan polis memurları, Emniyet Müdürlüğü tarafından KKTC'ye 1 haftalık tatile gönderilecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.