Dolar 34,2738
%0.1
Euro 37,6407
%0.03
Altın 2.915,750
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de yolsuzluk paneli

İzmir'de yolsuzluk paneli

Türkiye’de İktidarın giderek baskısını üzerinde hisseden medyanın içinde bulunduğu sorunlar, “Medya- Siyaset” ilişkisi siyasetçi ve gazetecilerin katılacağı panelde masaya yatırılacak. İzmir Birgün Okur İnisiyatifi tarafından düzenlenecek “Yolsuzluk, gericilik düzeni ve medya” konulu panelin Moderatörlüğünü 24. Dönem İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mustafa Moroğlu yapacak. Panele konuşmacı olarak BirGün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu katılacak.

  • Ege Postası
  • 04.04.2016 - 11:31
Panel Moderatörü CHP Parti Meclisi Üyesi Mustafa Moroğlu, basın kuruluşlarının son yıllarda Davalar, gözaltı ve tutuklamalar, kayyımlar ve ekonomik baskılarla iktidar tarafından kuşatıldığını belirterek, “Baskılara boyun eğmeyen yayın kuruluşlarına her koldan saldırı var. Birgün’den Cumhuriyet’e, Sözcü’den Evrensel’e, İMC TV, Hayat TV’ye kadar medyanın (yandaş olmayan) tüm kurumlarına vahşi ele geçirme amaçlı saldırılar yapılıyor. Gazeteciler hücrelere atılıyor. Ceza almaları için yargıya talimatlar veriliyor. Kayyımlarla basın kuruluşları ele geçiriliyor, sonra zarar ettirilerek kapatılıyor. Bu saldırılara ancak birlikte, dayanışmayla karşı koyabiliriz. AKP İktidarının, ekonomik, ticari, adli, keyfi tüm yöntemlerine karşı bu ülkenin demokrasiye, özgürlüğe inanan yurtsever insanları olarak direneceğiz” dedi. 

Moroğlu, Özgür medya ile dayanışma için İzmir halkını panele davet etti.
“Yolsuzluk, gericilik düzeni ve medya” Paneli,  5 Nisan 2016 Salı günü saat 19.00’da Konak Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde (Avni Anıl Sahnesi) gerçekleştirilecek.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.