Dolar 32,5185
%0.01
Euro 34,9779
%0.01
Altın 2.437,300
%0.07
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de zehir tacirlerine darbe

İzmir'de zehir tacirlerine darbe

İzmir'in Bornova, Tire ve Urla ilçelerinde Jandarma ve polis ekiplerinin operasyonları sonucunda uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vuruldu.

  • Ege Postası
  • 11.05.2016 - 09:49

İzmir'in Tire ilçesinde, uyuşturucu tacirlerine ağır darbe vuruldu. Tire Jandarması ile İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin ortaklaşa yaptıkları 5 saatlik operasyonda, Akçaşehir mahallesi kırsalında bir çiftlikte piyasa değeri 1 milyon lira olan toplam bin 518 kök dişi hint keneviri bitkisi ele geçirildi.
İddiaya göre, aldıkları bir duyum üzerine yaklaşık 3 aydan bu yana istihbarat çalışması yapan Tire jandarması, operasyon için düğmeye bastı. İzmir’den gelen ekiple ortaklaşa yürütülen operasyona iki narkotik köpeği eşlik etti. Baskın yapılan çiftlik arazisinde yapılan aramada, 11 noktada ağaç ve çalıların arasında gizlenmiş boyları 25 santim ile 3 metre arasında değişen bin 518 kök hint keneviri ile toplam 7 kilo içime hazır “kubar esrar” ele geçirildi. Söz konusu uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu öne sürüldü. Yapılan soruşturmada, çiftlikte çalışan ve adları açıklanmayan iki zanlı hakkında adli işlem başlatıldı. Çiftlik sahibinin olayla bir ilgisinin olmadığı belirlendi. Ele geçirilen uyuşturucu madde, gerekli numune alındıktan sonra çiftlik arazisinde jandarma tarafından yakılarak imha edildi.

URLA'DA BAHÇEDE EKİLEN HİNT KENEVİRİNE POLİS BASKINI

İzmir'in Urla ilçesinde, evinin bahçesinde hint keneviri yetiştiren S.A., Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanırken, bahçesinde 635 kök hint keneviri ele geçirildi. 

Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, eski Çeşme yolu üzerinde ikamet eden S.A.(62) isimli şahsın hint kenevir bitkisi yetiştirdiğini tespit etti.

Urla polisi, yaptığı aramada kurutulmaya bırakılmış 20 gram ağırlığında gazete kağıdına sarılı hint keneviri bitkisi ve ikametin bahçesinde bulunan serada 635 kök hint keneviri ele geçirdi. Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerin ardından 'Uyuşturucu madde imal etmek' suçundan adliyeye sevk edilen S.A., çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

TIR'da 10 kilo esrar ele geçirildi

İzmir'in Boronva İlçesi'ndeki bir işyeri ile otoparkında bulunan TIR'da yapılan aramada 10 kilo 155 gram esrar ele geçirildi, gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 40 yaşındaki A.A.'nın Doğu ve Güneydoğu illerinden İzmir'e yüklü miktarda uyuşturucu madde getirdiği, Bornova İlçesi'nde kendisine ait işyerinde bulunan bir TIR'da sakladığı ve satışını yaptığını öğrendi. Düzenlenen operasyonla, işyeri sahibi A.A. ile burada çalışan 22 yaşındaki F.A. yakalandı. İşyerinde ve işyeri otoparkında bulunan TIR'ın dorsesi içerisinde yapılan aramada, 10 kilo 155 gram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen A.A. ve F.A. tutuklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.