Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki Soma protestosu sanıkları hakim önünde

İzmir'deki Soma protestosu sanıkları hakim önünde

İZMİR'de Soma maden ocağında yaşanan faciayı protesto etmek için işçi, memur sendikaları ile İzmir Barosu'nun düzenlediği yürüyüşe katılan 55 kişi hakkında, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 3 ile 7'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlk duruşmaya katılan sanıklar demokratik haklarını kullandıklarıın söyledi. Hakim, duruşmayı erteledi.

  • Ege Postası
  • 14.01.2016 - 18:03
14 Mayıs 2014'te DİSK, KESK, TÜRK-İş ve İzmir Barosu, Soma maden ocağında yaşanan faciayı protesto etmek için 'Katliamın faillerini biliyoruz' yürüyüşü düzenledi. Basmane meydanında başlayan ve Fevzipaşa Bulvarı'nda Konak Meydanı'na kadar süren yürüyüşe işçi ve memurların yanı sıra çok sayıda sivil toplum ve gençlik örgütünden 2 bine yakın kişi katıldı. Konak'a gelen protestocular eski Merkez Bankası önünde polis barikatıyla karşılaştı. Gruptan bazı kişilerin barikata doğru yanlarında getirdikleri kömürleri atması üzerine gerginlik çıktı. Polis barikatı geçmeye çalışan gruba TOMA'larla müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazlı müdahaleye kalabalıktan bazıları taşla karşılık verdi. Olaylar sırasında DİSK Genel Başkanı Kani Beko da yaralandı.



Polis, yürüyüşe katılan ve kamera görüntülerinden tespit ettiği 55 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayı oruşturan Cumhuriyet Savcısı Hidayet Kaya, 55 sanık hakkında, '2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' ve 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnmek' suçundan asliye ceza mahkemesinde dava açtı.

İzmir 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıkların bazıları ile avukatları katıldı. Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de duruşmayı izledi. Sanıklar, demokratik haklarını kullanmak istediklerini ancak polisin izin vermemesi üzerine mağdur olduklarını belirtti. Konfederasyonların ve bağlı oldukları sendikaların aldığı kararlar doğrultusunda Soma'da yaşanan katliama yönelik tepkilerini dile getirmek için demokratik haklarını kullanmak istediklerini vurgulayarak, polisin eylemlerine müdahale ettiğini ve en temel demokratik haklarını kullanmalarına engel olduğunu söyledi. İfadelerinin ardından hakim, duruşmaya gelmeyen sanıklar ile şikayetçi iki polisin ifadelerinin alınması ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı mart ayına erteledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.