Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki tarihi şadırvan ilgi bekliyor

İzmir'deki tarihi şadırvan ilgi bekliyor

İZMİR'de, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda balıkçıların bulunduğu yerdeki şadırvan bakımsız ve yıpranmış haliyle dikkat çekiyor.

  • Ege Postası
  • 09.04.2015 - 11:25
Kentin önemli kültürel ve tarihi değerlerinden olan şadırvanlardan bazıları bakımsız görüntüleriyle dikkat çekiyor. Bunların arasında tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, balıkçıların bulunduğu yerdeki şadırvan da yer alıyor. Büyük bölümü bakımsızlıktan dökülen, çeşmeleri yerinden sökülen, çevresi işgal edilen şadırvan, uzanacak bir el bekliyor. 

Çevre esnafı, şadırvanların kent için önemli yapılar olduğunu belirterek, "Geçmişte İzmir'de evlerde çeşme olmadığı için su ihtiyacı mahalle çeşmelerinden, sarnıçlardan ve şadırvanlardan karşılanıyordu. Başdurak Camii cemaati de abdestini bu şadırvanda alıyordu. Bu değerlerin hepsi tescilli, özenle korunmaları gerekiyor. Çarışıda birçok şadırvan kubbesinin üzerindeki bakırlar çalındı. Bir an önce bu eksikler giderilip, yerinden sökülen çeşmeleri takılmalı, şadırvanlar yeniden restore edilip temizlenmeli, çevresindeki işgaller kaldırılmalı" diyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.