Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki yangın faciasına neden olan kameradan belirlenecek

İzmir'deki yangın faciasına neden olan kameradan belirlenecek

İZMİR'in Buca İlçesi'nde beş kardeşten 8 yaşındaki Helin Çelen ile 1 yaşındaki Emir Çelen'in tek katlı binada henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında hayatlarını kaybetmesinin ardından yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İzmir'de İki kardeşin öldüğü yangını çıkaran

  • Ege Postası
  • 08.12.2015 - 14:06
Yangından kurtulan ve pedagog eşliğinde bilgisine başvurulan çocuklardan 6 yaşındaki Arda Çelen'in, "K.'nin elinde kağıtlar vardı, onları yaktı" dediği, polis tarafından gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklanan 31 yaşındaki K.K.'nın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi. K.K.'nın olay sırasında başka bir noktada uyuduğunu söylediği bunun belirlenmesi için de bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarının alındığı ve görüntülerin uzman ekip tarafından açılmaya çalışıldığı bildirildi.

"İZMİR'DEKİ YANGIN FACİASININ PERDE ARKASI: O ADAM YAKALANDI" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!



Kuruçeşme Mahallesi 203/1 Sokak numara 5'teki tek katlı evde önceki gün saat 05.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Evde bulunan 3 yaşındaki Ata Çelen, 5 yaşındaki Baran Çelen ve 6 yaşındaki Arda Çelen evden çıktı. Dumandan etkilenen üç kardeş yan sokaktaki Özel Tınaztepe Hastanesi'nde tedaviye alındı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale edip, alevleri söndürürken, çatısı çöken bina kullanılamaz hale geldi. 



CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI
Yangın sırasında evde olmadıkları öğrenilen anne Arife Çelen ve baba Ferhat Çelen'e telefonla ulaşan polis, diğer iki çocuğun yanlarında olup olmadığını sordu. Olumsuz yanıt alınması üzerine, itfaiye ekipleri çatısı çöken eve tekrar girerek kayıp olan iki kardeşi aramaya başladı. Ekipler, kısa süre sonra Helin Çelen ile küçük kardeşini Emir Çelen'in cansız bedenlerini yan yana buldu.

DEFİN İÇİN DNA TESTİ BEKLENİYOR
Çelen ailesinin komşuları, elektrik ve suyu kesik olduğunu belirttikleri evdeki yangını ilk etapta Helin Çelen'in fark ettiğini, kardeşleri Arda Çelen, Baran Çelen ve Ata Çelen'i uyandırıp evden çıkmalarını sağladıktan sonra evin yakınındaki hastaneye yönlendirdiğini söyledi. Komşuları, Helin Çelen'in tekrar eve dönüp en küçük kardeşi minik Emir Çelen'i kurtarmak istediğini, ancak çatının çökmesi nedeniyle bir daha dışarı çıkamadığını öğrendiklerini dile getirdi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda bekletilen çocukların vücutlarının yangın nedeniyle büyük ölçüde zarar gördüğü, defnedilebilmeleri için de DNA testinin sonuçlarının çıkmasının beklendiği kaydedildi. 



ARKADAŞINA AİT BEKAR EVİNDE KALIYORMUŞ
Yangını öğrendikten uzun süre sonra olay yerine gelen Arife Çelen ve Ferhat Çelen'in olay sırasında, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Menderes İlçesi'nde Ferhat Çelen'in bir arkadaşına ait bekar evinde boşanma sürecinde yaşadıkları sorunları konuşmak üzere bir araya geldikleri tespit edildi. Gözaltına alınıp bakmakla yükümlü oldukları kişileri kendi hallerinde terk eden Çelen çifti sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GERÇEĞİ GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKARTACAK
Bu arada, olay nedeniyle büyük şok yaşayan ve pedagog eşliğinde bilgisine başvurulan çocuklardan Arda Çelen'in, "K.'nin elinde kağıtlar vardı, onları yaktı" dediği, pedagogun minik Arda'nın doğruyu söylediği yönünde görüş belirtmesi üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınıp sevk edildiği adliyede tutuklanan K.K.'nın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. K.K.'nın olay sırasında başka bir noktada uyuduğunu söylediği bunun belirlenmesi için de bölgedeki bir işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarının alındığı ancak görüntülerin henüz açılamadığı ve görüntülerin uzman ekip tarafından açılmaya çalışıldığı bildirildi. Görüntülerin incelenmesinin ardından K.K.'nın doğruyu söyleyip söylemediğinin netlik kazanacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.