Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Ankara'ya flaş ekmek çağrısı

İzmir'den Ankara'ya flaş ekmek çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Ekmek fabrikasında çölyak hastaları için gerçekleştirilen glutensiz ekmek üretimi ile ilgili Ankara'ya flaş bir çağrı geldi. Türkiye'nin 70 ayrı iline ucuz fiyatla yapılan ekmek üretiminin ülke geneline yayılması için ilgili bakanlıkların yeni bir düzenleme yapması gerektiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Hatice Tatlı kritik bir öneriyi gündeme taşıdı. İzmir'den Ankara'ya flaş ekmek çağrısı

  • Ege Postası
  • 19.01.2016 - 12:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Günde yaklaşık 60 bin adet ekmek üreten ve belediyeye ait 54 ayrı satış noktasında vatandaşa 65 kuruştan ulaştıran Kent Ekmek Fabrikası'nın faaliyetleri grev nedeniyle geçtiğimiz aylarda sekteye uğradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çölyak hastaları için özel olarak çıkarttığı ve 70 ile dağıtımı yapılan glutensiz ekmek üretimi yaşanan bu mola nedeniyle yeni bir mağduriyeti doğurmuştu.

Binlerce çölyak hastası kendileri için hayati öneme sahip özel ekmekleri piyasada uygun fiyata bulmakta güçlük çekerken, İzmir'den üretimin ülke geneline yayılması için kritik bir çağrı geldi. Adeta "karaborsa ilaç" muamelesi gören glutensiz ekmek üretiminin teşvik edilmesi ve zorunlu hale getirilmesi için hükümete çağrı yapan CHP'li Meclis Üyesi Hatice Tatlı, İzmir'in örnek alınmasını istedi.

İZMİR'DEN FLAŞ ÖNERİ
Geçtiğimiz ay yaşanan tartışmalar ve yaşanan mağduriyetin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık ve beslenme konusunda yürüttüğü kritik çalışmanın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Hatice Tatlı, "Geçtiğimiz aylarda Kent Ekmek Fabrikası bünyesinde gerçekleşen grev nedeniyle üretimin durduğu ve ekmek dağıtımına da ara verilmesi nedeniyle çölyak hastalarının mağdur olduğu ile ilgili çeşitli tartışmalar yaşandı. Kısa süreliğine bir sorun yaşandı, ancak şu an üretim kaldığı yerden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ucuz fiyata ürettiği glutensiz ekmekleri Türkiye'nin neredeyse tamamına dağıtıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bizim önerimiz, bu konuyla ilgili olarak Sanayi Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortak bir çalışma yürütsün. Türkiye genelinde ne kadar çölyak hastası var, ne kadar ekmek tüketiliyor bunu tespit etsin. Yapılacak yeni bir yönetmelikle de fırınlara glutensiz ekmek üretimi için bir kota getirilsin ve bu da zorunlu olsun" dedi.

SÜT KUZUSU ÖRNEĞİ
CHP'li Tatlı, İzmir'in yine Türkiye'ye örnek olan bir diğer projesi "Süt Kuzusu"nu örnek göstererek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi çölyak hastaları için oldukça uygun fiyata özel ekmek üretiyor ve yurt genelinde bunun dağıtımını yapıyor. Çölyak hastaları eskiden bu özel ekmeği bulmakta güçlük çekiyordu ve piyasada uçuk rakamlara satışı yapılıyordu. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu çalışmanın piyasaya bir denge getirmesi gerekirdi. Ucuz fiyatlı ve yaygın üretim için bakanlıklar bu konuda bir çalışma yürütmeli. Nasıl "Süt Kuzusu Projesi" İzmir'den çıkıp Türkiye'ye örnek olduysa ve hükümet bunu sahiplendiyse, glutensiz ekmek üretimi de bu şekilde yaygınlaştırılsın ve buna yönelik bir düzenleme yapılsın. Bu konuda iktidar partisi ve İzmirli meclis üyelerine çağrıda bulunuyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.