Dolar 34,0033
%0.32
Euro 37,8697
%0.71
Altın 2.821,950
%0.44
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'den Parti Meclisi'ne hangi isimler aday oldu

İzmir'den Parti Meclisi'ne hangi isimler aday oldu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçilecek.

  • Ege Postası
  • 05.11.2023 - 14:23
  • Güncelleme: 05.11.2023 - 22:09

EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı, dün (4 Kasım) Ankara Spor Salonu’nda başladı.

“İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla Ankara’da başlayan kurultayın ilk gününde genel başkan seçimi yapıldı.

Değişimcilerin adayı Özgür Özel 812 oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni genel başkanı seçildi.

Parti Meclisi asıl ve yedek üyelikleri ile Yüksek Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelikleri için başvuru süreci tamamlandı.

İtiraz sürecinin de tamamlanmasının ardından aday listeleri kesinleşti. Parti Meclisi için 387, Yüksek Disiplin Kurulu için ise 103 adayın başvurduğu öğrenildi. 1366 delege adaylar arasından, Parti Meclisi için 60 üye, Yüksek Disiplin Kurulu için ise 15 üye seçecek. 

PARTİ MECLİSİ NASIL SEÇİLECEK?

 60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor. 

ANAHTAR LİSTEDE İZMİR'DEN 3 İSİM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in anahtar listesine İzmir'den 3 isim yer aldı. İzmir'den giren isimler ise CHP eski MYK Üyesi Selin Sayek Böke, CHP İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Gökçe Gökçen oldu. 

PARTİ MECLİSİ ÜYELİĞİ'NE İZMİR’DE HANGİ İSİMLER ADAY OLDU?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik sosyal medya hesabından yaptığı ‘Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayımızda “Parti Meclisi Üyeliği”ne adayım’ paylaşımla adaylığını duyurdu.

 

CHP Buca eski İlçe Başkanı Hacer Taş, sosyal medya hesabından adaylığını açıklayarak destek istedi. Taş, Özgür Özel'in İzmir delegasyonuyla yaptığı toplantıya katıldıktan sonra Kılıçdaroğlu'na verdiği imzayı geri çekerek Özel'e desteğini açıklamıştı. 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabından PM adaylığını duyurdu. Bakan açıklamasında, "38. Olağan Kurultayımızın değerli delegeleri, Sevgili yol arkadaşlarım, Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılında, değişimin yüzyılında Parti Meclisimizde de görev almak için adayım. Birlikte üretelim, birlikte çalışalım…" dedi. 

İzmir'den Parti Meclisi'ne aday olan diğer isimler arasında Ayten Gülsever, Barış Özgen, Dursun Türkekul, Erdal Aksünger, Hüseyin Saygılı, Mustafa Balbay, Nurgül Uçar, Perihan Yardımcı,Seniye Nazik Işık, Özlem Eser yerini aldı. 

YDK'YA KİMLER ADAY OLDU?

İzmir'den YDK'ya ise, Birgül Değirmenci, Ebru Okay, Ekincan Aksoy, Hüseyin Çorlu, Melih Tıraş, Özkan Tice, Zuhal Mercan oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.