Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6024
%-0.08
Altın 2.926,670
%0.17
Bist-100 9.159,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir derbisinde 20 yıllık ilginç istatistik

İzmir derbisinde 20 yıllık ilginç istatistik

PTT 1'inci Lig'de pazar günü Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek Karşıyaka ve Göztepe arasında son 20 yılda oynanan maçlarda taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

  • Ege Postası
  • 03.11.2015 - 12:32
İZMİR - 1985-86 sezonundan bu yana oynanan 19 resmi müsabakada 2 takım da 8'er galibiyet elde ederken 3 karşılaşma, eşitlikle sona erdi. Karşıyaka, 19 maçta rakip fileleri 29 kez sarstı, Göztepe ise 18 gol attı. Göztepe geride kalan 20 senede Karşıyaka karşısında hep tek farklı galibiyetler alırken Karşıyaka rakibini 2'şer kez 4 ve 2 farkla, 1 defa da 3 farkla mağlup etmeyi başardı.

Göztepe önünde 1986-87 ve 1989-90 sezonlarında 4-0, yine 1986-87 ve 2012-13 sezonlarında 2-0'lık skorlar yakalayan Karşıyaka 2003-2004'te rakibini 5-2 mağlup etti. Karşıyaka ev sahibi konumunda çıktığı 11 maçın 5'ini kazanıp, 5'ini kaybetti, 1 randevu berabere sona erdi. Ev sahibi olduğu son 3 derbiyi kayıpsız geçen Karşıyaka, Göztepe'yi 2003-2004'te 5-2, 2011-2012'de 1-0 ve 2012-2013'te 2-0'lık skorlarla mağlup ederek seyirci avantajını lehine kullandı. Karşıyaka ve Göztepe, 20 yılda eski adıyla 1'inci Lig şimdiki ismiyle Süper Lig'de hiç karşı karşıya gelmedi.

KARŞIYAKA-GÖZTEPE DERBİSİNDE BİLET YARIŞI
PTT 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe müsabakası için bilet yarışı kızıştı. 

İki kulübün yöneticileri, geçen hafta yaptıkları toplantıda derbilerde konuk takım taraftarına kontenjan kısıtlaması olmaksızın Atatürk Stadı'nın açık tribünün, ev sahibi taraftara ise kapalı tribünün tahsis edilmesini kararlaştırmıştı. Bu gelişmenin ardından misafir ekip konumundaki Göztepe'nin pazar günkü maç için Karşıyaka'dan 12 bin bilet talep attiği, yeşil kırmızılı yönetimin ise bu rakamı fazla bulduğu ve en fazla kendi taraftarının satın aldığı Passolig kartı sayısı kadar bilet verme niyetinde olduğu öğrenildi. 

Bu arada Karşıyaka'da bazı yöneticiler, rakip takım seyircisine ayrılacak kontenjanın 5 binle sınırlandırılması konusunda ısrarcı olduğu bildirildi. Derbi haftasına girerken gaza basan Göztepeli taraftarlar, şu ana dek 10 bin 604 Passolig kartı alırken, başından beri e-bilet uygulamasına tavır koyan Karşıyaka'da tüm kampanyalara karşın bu sayı 7858'de kaldı. Kesin sayının yarın kulüp başkanlarının da katılımıyla yapılacak İl Spor Güverlik Kurulu toplantısında netleşeceği belirtildi. Derbinin oynanacağı Atatürk Stadı'nda açık tribün 18 bin, kapalı tribün ise 13 bin seyirci kapasitesine sahip. 

BAŞKANLAR BULUŞMASI
İzmir'in iki köklü kulübü arasında yaşanan gerilimi düşürmek için bu sezon önemli adımlar atan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbi öncesi yarın bir kez daha buluşacaklar. Derbideki güvenlik önlemlerini görüşmek üzere bugün yapılması planlanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı, başkanların da katılması için yarın saat 12.00'ye alındı. 

İzmir Valiliği'nde gerçekleşecek toplantıya Vali Mustafa Toprak başkanlık edecek. Kentte 3 sezon sonra oynanacak derbideki nihai tribün paylaşımı, görev yapacak emniyet personeli ve özel güvenlik sayısı, alınacak tedbirler ile taraftarların stada geliş-gidiş güzergahları bu toplantıda netleşecek.

Ali Erten ve Mehmet Sepil, ilk kez Folkart'ın ortak forma reklamı töreninde buluşmuş, Sepil, Pınar Karşıyaka'nın Barcelona maçını Erten'le izleyip tarihi bir jeste bulunmuştu.

DEMİRÖREN'LE TERİM'E DAVET
Karşıyaka yönetimi, derbi maça Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de davet etti. Yeşil kırmızılı yönetimin davetine henüz bir cevap gelmedi.

FİFA KOKARTLI HAKEM İSTENDİ
Bu arada 17 Mart 2013'te oynanan son derbinin Hakem Hüseyin Sabancı'nın bazı kararları yüzünden çığırından çıktığını öne süren kulüp yöneticileri, benzer bir sıkıntı yaşanmaması için pazar günü maça FIFA kokartlı bir ismin atanmasını talep etti.


TRT 18.30'DA DİRETİYOR
Karşıyaka ve Göztepeli yöneticilerin pazar günü saat 18.30'da oynanacak olan derbi maçının saat 13.30'a alınması yönündeki başvurusunu, yayıncı kuruluş TRT kabul etmedi.

Karşılaşmayı naklen yayınlayacak TRT Spor yetkilileri, pazar gününün yayın programını ve öğle saatlerinde reytingin düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak 2 takımın talebine sıcak bakmadı. Derbinin Türkiye genelinde büyük ilgi göreceğini savunan TRT yetkilileri, aynı gün saat 13.30'da 1461 Trabzon-Kayseri Erciyesspor maçını yayınlayacaklarını belirterek talebe olumsuz cevap verdi.

 Maç saatinin kulüpler, Türkiye Futbol Federasyonu ve TRT arasında yapılacak son görüşmede yarın netlik kazanacağı bildirildi.



KARŞIYAKA VE GÖZTEPE'NİN SUSKUN SİLAHLARI

PTT 1'inci Lig'de gözler, haftanın maçı Karşıyaka-Göztepe derbisine çevrilirken 2 takımın golcülerinin formsuzluğu, teknik heyeti kara kara düşündürüyor. 

Şampiyonluk umuduyla başladığı ligde düşme hattında gezinen Karşıyaka, sezon başında kadrosuna Galatasaray'ın eski golcüsü Necati ve Süper Lig gol kralı apoletli Gökhan Ünal'ı kattı. Yeşil kırmızılılar hücum hattını ayrıca Senegalli Fall ve Altınordu'dan Taha'yla da güçlendirdi. 

Göztepe cephesinde ise geçen sezondan Emrah Metoğlu'nun olduğu hücum hattına Süper Lig'den Vlemickx, Mirkan ve Gökhan Karadeniz geldi.

Karşıyaka'da şu ana dek 9 maçta şans bulan ve son haftalarda Necati'yle ilk 11'de ileri ikiliyi oluşturan Gökhan, 4 gol atsa da attıklarından çok, kaçırdıklarıyla gündem oldu. Karşıyaka'nın 9 haftadır bankosu olan Necati, biri penaltıdan olmak üzere 2 gol kaydedebildi. 

Fall, ilk haftalarda 11'de oynarken Kemal Özdeş'in takımın başına geçmesiyle 4 maçtır kızağa çekildi. Oynadığı 8 maçta 1 kez gol sevinci yaşayan futbolcu, 3 maçtır suskun. Geçen sezon Altınordu formasıyla rakip fileleri 7 kez sarsan Taha ise yalnız 1461 Trabzon karşısında 23 dakika oyunda kaldığı Karşıyaka'da kadroya bile giremiyor.

Göztepe'de Emrah, sezon başından bu yana sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Belçikalı Bjorn Vleminckx, ilk 3 maçta 3 gol atarak sezona fırtına gibi başladıktan sonra son 7 haftada yalnızca penaltıdan Yeni Malatyaspor ağlarını sarstı. Toplam 4 golü bulunan yıldız futbolcu 3 haftadır suskunluğunu bozamadı. Sarı kırmızılı ekipte son dakika transferi olarak kadroya katılan Mirkan, 6 maçta 2 kez gol sevinci yaşadı. 

Göztepe'nin hücumda çok şey beklemesine rağmen şimdiye kadar büyük hayal kırıklığı yaratan Gökhan Karadeniz ise 6 müsabakada sarı kırmızılı formayı sırtına geçirerek 1 gol atabildi.

VLEMİNCKX VE MİRKAN İDDİALI
Göztepe'nin suskun santrforu Vleminckx, Karşıyaka derbisine çok hırslı hazırlandıklarını söyledi, "Mirkan'la birlikte 2'şer gol atmak istiyoruz. Derbi zaferiyle yeniden çıkışa geçeceğiz" dedi. Golü kimin atacağının önemsiz olduğunu belirten Mirkan ise, "Kim atarsa atsın yeter ki kazanalım. Taraftarımız için bu derbinin önemini çok iyi biliyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.