Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.919,370
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir en fazla yatırım alan üçüncü il

İzmir en fazla yatırım alan üçüncü il

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir’in en fazla yatırım alan üçüncü il olduğunu açıkladı, ”İzmir’e 1 milyar 219 milyon liralık yatırım yapıldı” dedi. Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali’ne toplam 250 milyon euro’luk yatırım yapıldığını söyleyen Dağ, tamamlandığında yolcu kapasitesinin 25 milyona çıkacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 11:41
İZMİR- Dünyanın en büyük ilk 10 konteynır limanlarından biri olacak olan, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda yüzde 75 oranında fiziki gerçekleşme sağlandığını kaydeden AK Partili vekil, şöyle konuştu:
“Türkiye'yi enerjinin ardından taşımacılıkta da Doğu-Batı hattının en önemli üslerinden biri yapacak olan Çandarlı Limanı 15 bin kişiye istihdam sağlayacak. Liman, artan trafiğe çözüm üretmesi açısından da büyük önem taşıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ilk geminin bu yıl içinde yanaştırılmasını planlanmaktadır.”
Türkiye’de konteynır limanlarının toplam kapasitesinin 6 milyon olduğuna dikkat çeken Hamza Dağ, “Çandarlı’nın kapasitesi bunun tam iki katı, yani 12 milyon” dedi.
Dağ, Çandarlı’nın devreye girmesinin ardından İzmir Limanı’nın biraz daha kurvaziyer turizm ağırlıklı hizmet vermesinin planlandığını da bildirdi ve şöyle devam etti:
“İzmir'in potansiyeli çok yüksek ama sadece 1.5 milyon misafir ağırlıyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İzmir rahatlıkla 6-7 milyon turisti çekecek tarihi, doğal, kültürel zenginliğe sahip. Kuzeyinde Bergama, güneyinde Efes ile Hıristiyan dünyası için çok önemli bir bölge. İzmir bunları başarabilecek güçte. Yeter ki engeller olmasın. İnsanların önünü açalım, düşündüklerini yapsınlar.”

5 bin kişiye iş ve aş
Yılsonuna kadar üstyapı ihalesine çıkılması planlanan Kemalpaşa Lojistik Köy'ün 2015’te tamamlanmasının planlandığı bilgisini de paylaşan AK Partili vekil, şunları aktardı:
“İnşaat süresince yılda 2 bin, tamamlandığında ise 5 bin kişiye iş sağlayacak olan proje, demiryolu ile Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Torbalı, Aydın, Denizli'deki OSB’lere bağlanacak. Karayolu ve otoban bağlantısıyla da İstanbul ve Ankara'ya ulaşılacak. Sanayici ve ihracatçı yükünü fabrikadan en kısa sürede Çandarlı ve İzmir limanlarına taşıyabilecek. Gümrüklü bölge olacak. Depolamadan paketlemeye taşımacılığın bütün türleri aynı yerde hizmet verecek. Merkeze daha az araç gireceği için İzmir'de trafik yükü ve gürültü azalacak. Kent merkezindeki depolara ve istifleme alanlarına ihtiyaç kalmayacak. Sanayici depolama masrafından kurtulacak, konforlu taşıma daha ucuza yapılacak.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.