Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir gönüllüleri bilgi veriyor, etkilemeye çalışıyor, alan daraltıyor!

İzmir gönüllüleri bilgi veriyor, etkilemeye çalışıyor, alan daraltıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu için oluşturulan Ar-Ge Merkezi, sosyal medya aracılığı ile İzmirli seçmenlere ulaşıyor. “İzmir gönüllüleri” adı altında faaliyet gösteren merkez, geçtiğimiz hafta Facebook üzerinden yaklaşık 173 bin kişiye ulaşmayı başardı. Gönüllüler, Kocaoğlu’na olumlu bakanlara projeleri anlatıp...

  • Ege Postası
  • 13.02.2014 - 16:42
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) – CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin açılışlarında seçmelere seslenip, rakiplerini sert sözlerle eleştirirken, ekibi sanal dünyada seçmenlere ulaşıyor. Alsancak Kıbrıs Şahitleri Caddesi sonundaki Kristal İşmerkezi’nde yaklaşık bir ay önce oluşturulan Aziz Kocaoğlu Ar-ge Merkezi “İzmir gönüllüleri” adı altında çalışmalarını sürdürüyor. Kocaoğlu’nun seçimlerden güçlü bir şekilde çıkması, yaptıklarından ve yapacaklarından İzmirlileri bilgilendirmek amacıyla hareket eden gönüllüler, özellikle sosyal medya araçlarını kullanarak seçmenlere ulaşıyor.

EĞİTİM ALIYORLAR
Saha, multi-medya, sosyal medya ve büro gönülleri olarak dörde ayrılan gönüllüler, iletişim ve ikna ustalığı, büro gönüllüleri, telefonda konuşma teknikleri eğitimi aldıktan sonra geç saatlere kadar çalışıp özellikle kararsız seçmenleri etkilemeye çalışıyor.

SOSYAL MEDYA TAKIMI
İzmir’de 2 milyon internet kullanıcısına facebook, twitter, bloglar, mail ve youtube aracılığı ile vatandaşlara ulaşan gönüllüler, geçtiğimiz hafta facebook sayesinden 173 bin kişiye ulaştı. Merkez bünyesinde oluşturulan sosyal medya takımı “Bunları biliyor muydunuz” sloganıyla büyükşehir’in yaptığı ancak yanlış bilinen bazı noktalarla ilgili doğru bilgilendirme yapıyor. Ayrıca kurulan sistem sayesinde twitter’da başkan Kocaoğlu ile ilgili olumlu yorum yapanlar anında tespit edilip takip edilmeye başlanıyor.



PROPAGANDA ANINDA KARŞILIK VERİLİYOR
Sosyal medya takımı, Kocaoğlu’na olumlu bakan seçmeni bilgilendirme konusunda çalışma yaparken, kararsızlar etki altına alınmaya çalışılıyor. Olumsuz bakanların propagandasına karşı ise anında karşılık veriliyor. Böylece etki alanları daraltılıyor. Merkezin Başkanlığı Yekta Varnalı yaparken, İzmir Gönülleri Yöneticiliği Figen İnan, Sosyal Medya Danışmanlığı’nı ise Onur Çetin yapıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.