Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'i kırmızıya boyayacaklar

İzmir'i kırmızıya boyayacaklar

Birçok kitle örgütü, sendika, dernek ve siyasi partinin bir araya gelmesiyle oluşan ve 40’ı aşkın kurumu bünyesinde barındıran İzmir Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu yeni bir projeyle İzmirlilerin karşısına çıkıyor. Bugüne kadar İzmir’de onlarca büyük eyleme imza atan son olarak da 29 Ekim’de bir milyon İzmirliyle yapılan büyük “Bir milyon kişi ile Andımız’ı okuyoruz” mitingini düzenleyen platform, İzmir’i kırmızı beyaza boyamaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 07.01.2014 - 17:31
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 17 Aralık’ta İstanbul merkezli olarak başlayan yolsuzluk ve çete operasyonları ile birlikte başlayan sürece dair binlerce kişinin katılımıyla Karşıyaka ve Alsancak’ta “Hükümet İstifa” eylemleri düzenleyen Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, yurttaşları yine göreve çağırıyor.Cumartesi günü herkesi evine ve iş yerine bayrak asmaya davet eden platform, eylemin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini duyurdu.

CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

Platform adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ömer Lütfi Değirmenci yaptığı açıklamada, “Yalana, talana, yolsuzluğa karşı 11 Ocak Cumartesi gününden itibaren kitlesel olarak tepkimizi gösteriyor ve İzmir’i Türk bayraklarıyla donatıyoruz. Evlere, işyerlerine Türk bayrağı asıyoruz. Hafta sonu İzmir’i gelincik tarlasına çeviriyoruz. Haziran ayaklanması gösteriyor ki, halk Türk bayrağına sahip çıkmaktadır. Türk bayrağı direnişin simgesi haline gelmiştir. Yükselen halk hareketi AKP iktidarının sonunu hazırlamıştır. AKP’yi de cemaati de Türk milleti yıkacaktır, elinde bayrağıyla aylardır direnen halk yıkacaktır. İzmir’den yakacağımız bu ateşin güzel yurdumuzun dört bir yanına yayılacağına inanıyoruz” diye konuştu.

İZMİR’DEN BÜYÜK BİR MESAJ VERECEĞİZ

TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı eylem hakkında yaptığı açıklamada, “Sistem çöküyor. Sistemin en önemli projelerinden biri olan AKP de tükeniyor. Bu sürecin mimarları 19 Mayıs’larda, 29 Ekim’lerde, 10 Kasım’larda, Silivri’de, Ulus’ta, Gündoğdu’da meydanları zapt eden, elinde Türk bayrağıyla barikatları aşan, Gezide “Sık bakalım” diyerek meydan okuyan halktır. Türkiye’yi bölenler bölünüyor, Türk bayrağı birleştiriyor. Hafta sonu İzmir’i Türk bayraklarıyla donatacağız ve İzmir’den büyük bir mesaj vereceğiz.Ayrıca hafta sonu iki gün boyunca sürprizlerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise, “Tabipler Odası Cumhuriyet İçin Güçbirliği’nin bir bileşeni olarak tüm üyelerine ev ve işyerlerine bayrak asma çağrısında bulunmaya hazırlanıyor” derken, Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şube Başkanı Zuhal Of da, “Artık her şey gün gibi ortada. Türkiye idare edilemiyor. Hükümetsiz bir Türkiye olamayacağı için mevcut hükümeti istifaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, “Türkiye’de mafya-gladyo-tarikat rejiminin çöktüğü ve Türk milletinin, yurtseverlerin özellikle son 3 yıldır yönettiği kitle hareketiyle Küçük Amerika devletinin kriz sürecine girdiği görülmektedir. Biz de tüm yurtseverleri bu sisteme karşı hükümet istifa eylemlerinin yanı sıra evlerine ve işyerlerine bayrak asmaya çağırıyoruz” diyerek İzmir halkına seslenerek eyleme destek verme çağrısında bulundu.

KİMLER DESTEK VERECEK'

Platformun içinde yer alan ve bu eyleme çağrı yapan kurumların arasında, Eğitim-İş, Genel Sağlık-İş, Büro-İş, Tüm Yerel-Sen, İzmir Tabip Odası, Türkiye Gençlik Birliği, TOBAV, Ulusal Uyanış Platformu, Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir Şubeleri,CHP, İşçi Partisi, Vardiya Bizde Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Subay Eşleri Derneği, ÇYDD, Balbay’a Özgürlük Girişimi, Çağdaş Eczacılar Derneği de yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.