
İzmir'i sağanak yağış hayatı felç etti
İzmir'de sabah başlayıp, gün içerisinde aralıklarla etkili olan yağmur ve şiddetli rüzgar, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı, caddeleri göle çevirdi, etkili olan fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.
- Ege Postası
- 15.10.2021 - 16:40
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir'e yaptığı uyarıların ardından kentte sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Urla ilçesinde, öğleden sonra aniden başlayan sağanak yağış sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle caddeler göle döndü. Bazı noktalarda araçlar yarım metre sulara gömüldü, trafik durma noktasına geldi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlarda saçakların altına gizlendi.
Yağış, Urla'nın yanı sıra Çeşme, Güzelbahçe, Konak, Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde de olumsuzluklara neden oldu.
Konak, Alsancak ve Karşıyaka Bahçelievler'de şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ağaçlar yola devrildi, evlerin çatıları uçtu. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı.
Yine kent merkezinde de sağanak yağış ve fırtına etkiliydi. Fırtına, ağaçları devirdi, çatıları uçurdu.
Çatı uçması nedeniyle bir araçta hasar meydana geldi.
İzmir Kordon'da da yine sağanak yağış ve fırtınayla deniz seviyesi yükseldi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seferleri geçici olarak durduruldu.
Meteoroloji’nin verilerine göre kentte sağanak yağışın Cumartesi ve Pazar günleri de etkili olması bekleniyor. (İHA-DHA)
Yorum Yazın