Dolar 34,6420
%0.25
Euro 36,4892
%0.52
Altın 2.928,260
%0.35
Bist-100 9.662,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in başı ağrıdı!

İzmir'in başı ağrıdı!

İzmir'de yaz ayında en çok satılan ilaçlar arasında ağrı kesiciler yer aldı. EDAK Ecza Kooperatifi'nden yapılan açıklamada, yaz aylarında ağrı kesici, kas gevşetici, mide ve sindirim ile alerji ilaçlarında artış yaşandığı belirtildi.

  • Ege Postası
  • 19.08.2016 - 09:52

Türkiye'nin ilaç ve ilaç dışı ürün dağıtımının önde gelen kuruluşları arasında yer alan EDAK Ecza Koop'tan yapılan açıklamada, yaz aylarında en çok tüketilen ilaçlar hakkında bilgiler verildi. Açıklamada, yazın normalin üstünde seyreden hava sıcaklıkları ile birlikte insanlardaki hareket ve egzersiz oranındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ilaçların kullanımında da artış görüldüğü ifade edildi. Yaz aylarında aktivasyonun artışıyla burkulma, kırılma, kas ağrılarındaki artışa bağlı olarak ağrı kesici ve beraberinde kullanılan kas gevşetici ilaçlarda artış olduğunu belirten EDAK yetkilileri,  yine bu ilaçlarla birlikte yazın beslenme alışkanlıklarının değişmesinin de etkisiyle mide ve sindirim sistemi ilaçlarının kullanımında da bir artış görüldüğünü ifade etti. 

ANTİBİYOTİK SATIŞLARI DÜŞÜYOR 

Yazın antibiyotik kullanımında bir düşüş gördüklerinin altını çizen EDAK yetkilileri, eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının yasaklanmasının da yıl genelinde antibiyotik satışlarında düşüşe yol açtığını belirtti. Yetkililer, özellikle deri ve polen alerjilerinin tedavilerinde kullanılan alerji ilaçlarının kullanımında da bir yükselme olduğunu sözlerine ekledi. 

İLACINIZI ECZACINIZA SORUP KULLANIN 

EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav, ilaçların ve sağlık alanında kullanılan bitkisel ürünlerin mutlaka doktor ve eczacı kontrolünde kullanılması gerektiği uyarısında bulundu. Eczacıların halkın en yakın sağlık danışmanı olduğunu belirten Yaklav, "Hastalarımız ve insanımız en yakın eczanesine gelerek kullanacağı ilaç ya da sağlık için kullanacağı bitkisel ürünler hakkında eczacımıza danışabilirler. Çünkü birden fazla ilaç kullanıldığı takdirde ilaçların birbiriyle etkileşimi, ilaçların hangi sıklıkla ve ne şekilde içileceği noktalarında bilgi alıp, ilaç kullanmak tedavi başarısını artıracaktır" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.