Dolar 32,5456
%-0.3
Euro 35,0282
%-0.18
Altın 2.428,310
%-0.79
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in büyük hastanesinde yangın tatbikatı: Gerçeğini aratmadı

İzmir'in büyük hastanesinde yangın tatbikatı: Gerçeğini aratmadı

İZMİR'deki Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın tahliye tatbikatı yapıldı.

  • Ege Postası
  • 01.11.2015 - 12:51
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sivil Savunma Uzmanlığı'nın ortak çalışmalarıyla gerçekleştirilen tatbikat E Blok 2. Göğüs Servisi'nde elektirik kontağından çıktığı varsayılan yangın senaryosu ile başladı. Tatbikatta, bu konuda eğitimli ekibin önceden harekete geçmesi ile gerçeği aratmayacak sahneler yaşandı.


Organize bir şekilde senaryoyu gerçekleştiren ekipler, yangın ve sonrasında sınırlı yatak kapasitesi sürecini güvenli bir şekilde yönetti. Tatbikatda mevcut işleyiş ve hasta bakım sürecini kesintiye uğratmadan, yaralıların tedavisini kısa sürede yaparak birimleri süratli bir şekilde çalışır hale getirmek ve hastaneyi normal işleyişine dönüştürmek hedeflendi.



Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Enver Yalnız, "Bu ve buna benzer tatbikatların her yıl düzenli olarak yapılması tüm hastane çalışanlarımız ve görevli ekiplerimiz açısından oldukça eğitici olmaktadır. Başımıza gelsin istemeyiz ama böyle bir durumda hepimiz ne yapacağımızı biliyoruz ve olası bir yangına hazırız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.