Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlandı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü kutlandı

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenleri, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “91. Yıl Zafer Yürüyüşü” ile başladı. Basmane Karakolu önünden başlayan yürüyüş, Türk ordusunun İzmir’e girdiği...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 14:48
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü törenleri, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “91. Yıl Zafer Yürüyüşü” ile başladı. Basmane Karakolu önünden başlayan yürüyüş, Türk ordusunun İzmir’e girdiği tarihten sonra İzmirlilerin 1969 yılına kadar her 9 Eylül’de “Zafer ve Kurtuluş” yürüyüşleri yaptığı güzergahtaydı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki ilk tören Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın, Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni yapıldı. Törende şehrin kurtuluşunu canlandıran süvariler, hükümet konağı önüne geldi. Yüzbaşı Şerafettin’i canlandıran bir asker konağa Türk bayrağını çekerken meydanı dolduran binlerce İzmirliyle birlikte İstiklal Marşı okundu. Başkan Kocaoğlu, süvari birliğinin komutanına plaket verdi.

Konak Meydanı’ndaki bayrak töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmî kutlama töreni başladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İzmir türkülerinden oluşan bir konser verirken Mustafa Kemal'in şehre girişi, İzmir'le ilgili sözleri eşliğinde canlandırıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğretim görevlileri ve öğrencileri de İzmir türküleri seslendirerek halk oyunları gösterisi sundu.

Başkan Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, “Bugün, işgal edildiği gün bir ulusun Kurtuluş Savaşı’nı başlatan ve kurtulduğu gün. O ulusun ve ülkenin doğuşunu müjdeleyen, geleceğe doğru yürürken 9 Eylül'leri, göğsünde tıpkı bir onur madalyası gibi taşıyan İzmir’in günü.” dedi. EXPO mesajı da veren Kocaoğlu, “Biz İzmir’i gelecek kuşaklara, içinde yaşamaktan mutlu olacakları bir kent olarak bırakmayı tarihi, ahlaki ve vicdani bir ödev olarak görüyoruz. O nedenle rantı değil, yaşam kalitesini öne çıkaran, çevreci ve sürdürülebilir kent hedefiyle oldu bittiler yerine, projelerini katılımcı tasarlama sürecinden geçiren bir yerel yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Geleceğin İzmir’ini yaratma yolundaki çalışmalarımız, EXPO gibi önemli bir organizasyon sayesinde hem daha anlamlı olacak hem de güç ve hız kazanacak.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.