Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in göbeğinde kazaya davetiye

İzmir'in göbeğinde kazaya davetiye

Basmane’de yer alan Kapılar bölgesinde tren yoluna açılan kontrolsüz geçiş kapısı vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İZBAN hattında meydana gelen onca kazaya karşın, genç-yaşlı demeden halkın yoğun olarak kullandığı Basmane’deki kestirme yola önlem almayan yetkililer ise yeni bir faciaya da davete çıkarıyor.

  • Ege Postası
  • 27.06.2014 - 13:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tren kazalarının büyük bölümüne sebep olan tren yollarındaki kontrolsüz geçişler tehlike saçmaya devam ediyor. Basmane’nin Kapılar olarak bilinen bölgesinde, TCDD’ya ait mevcut tren hattında yer alan kontrolsüz geçiş noktası binlerce vatandaş için tehlike saçmaya devam ederken, onlarca trenin geçtiği yerdeki manzaraya bir türlü önlem alınmadı. 

VATANDAŞ İSYANDA
Basmane’den Yenişehir istikametine açılan sayılı geçiş noktaları arasında yer alan tren hattı üzerindeki kestirme yol, yayaların yanı sıra tren yolunun karşısına geçmek için motosikletlilerce de kullanılıyor. Kentin göbeği sayılabilecek bir noktada karşılaşılan bu manzara akıllara kontrolsüz geçişlerin yapıldığı tren yollarında gerçekleşen kazalar ve can kayıplarını getiriyor. 

TABELA DA FAYDA ETMEDİ
Basmane Gaziler Caddesi ile tren yolunun arasında paralel olan sokakta bulunan kontrolsüz geçiş kapısının girişinde ise ‘Demiryolları hattı içerisine girmek tehlikeli ve yasaktır’ uyarısının bulunmasına rağmen uyarılara aldırış etmeyen halk kestirme yolu yoğun olarak kullanmaya devam ediyor. Uyarı levhası bulunsa da tren yolu girişinde hiçbir tedbir alınmadığı gözlenirken, yetkililere onlarca şikayette bulunduklarını ve tüm çağrılarına rağmen yanıt somut bir adım atılmadığını belirten halk ise duruma isyan etti. 

BİNLERCE KİŞİ KULLANIYOR
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından konulan ve geçişin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten uyarı levhasına aldırmayan vatandaşlar, Türkiye’nin birçok farklı noktasına ulaşımın sağlandığı Tarihi Basmane Garı’na geliş gidiş yönünde çalışan tren hattına tehlikeye aldırış etmeden atlayarak ölümle burun buruna geliyor. Diğer yandan, tren yolunun etrafında yer alan korulukların ve demirlerin de tahrip edildiği görülürken, çevrede bulunan iş yeri sahipleri ise ve vatandaşlar ise tehlikeye davetiye çıkartan söz konusu bölgede facianın önüne geçilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.