Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in hekimleri artık 'Bebek dostu'

İzmir'in hekimleri artık "Bebek dostu"

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı 1136 Aile Hekimliği biriminden 436’sına Sağlık Bakanlığı tarafından 'Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi' ünvanı verildi. Bebek Dostu ünvanının uluslararası bir tanım olduğunu söyleyen İzmir Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı İlhan Gürbüz, "Bebek dostu kurumlar, bebeklerimizin anne sütü ile beslenmelerinin güvencesidir" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2013 - 12:38
İZMİR- İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı İlhan Gürbüz, kentte 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' kapsamında aile hekimlerinin yaptığı çalışmalarının değerlendirilmeye başlandığını söyledi. Temmuz ayı itibariyle kriterlere uygun bulunan 436 Aile Hekimliği birimine 'Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi' ünvanı verildiğini belirten Gürbüz, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 1991 yılından itibaren temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı'nın yürütüldüğünü belirtti.

2004 yılında İzmir'in 'Bebek Dostu' ünvanı aldığını ve kentte 29 hastanenin bebek dostu olduğunu hatırlatan Gürbüz, "Bu kez Aile Hekimliği birimleri tarafından yürütülen program kapsamında anne adaylarına, hamilelere ve yeni çocuk sahibi olmuş annelere, anne sütünün yararları anlatılıyor. Aile Hekimliği birimleri gebelikten itibaren anne adaylarına anne sütü ve emzirme konusunda eğitimler veriyor. Bebeklerin neden anne sütüyle beslenmesi gerektiği, hastanelerde doğumdan hemen sonra bebeğin emzirilmesinin önemi, bebeğin ilk 6 aylık süreçte anne sütüyle beslenmesinin önemi de program kapsamında kişilere aktarılıyor" diye konuştu.

Programla birlikte bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesinin ve 6’ncı aydan sonra ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaşına dek sürdürülmesinin hedeflendiğini belirten Gürbüz, 'Doğru Anne Sütü' uygulamalarını hizmetlerine yansıtan kurumlara da 'Bebek Dostu' ünvanının verildiğini kaydetti.



Gürbüz, "2007 yılında Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesiyle birlikte, ilimizdeki Aile Hekimliği birimlerimizin 436’sı program kapsamındaki çalışmaları uygun kriterde bulunduğu için 'Bebek Dostu' ünvanını aldı. Bu durum bizim için gurur vericidir" dedi.

Bebek Dostu ünvanının uluslararası bir tanım olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdür Yardımcısı İlhan Gürbüz, şunları kaydetti:

"Bebek dostu kurum, bebeklerimizin anne sütü ile beslenmelerinin güvencesidir. Anne sütü bebekler için en mükemmel beslenme şekli olup, bebeklerimizin sağlığına olan yararları çoktur. Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlanması, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi, 6’ncı aydan sonra ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaşa dek sürdürülmesi, çocuklarımızın sağlığı, gelişimi için çok yararlıdır." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.