Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in kanayan yarasına Çin işi çare

İzmir'in kanayan yarasına Çin işi çare

Kent genelinde meydana gelen en büyük problemlerden olan ve hem vatandaşların hem de araç sahiplerinin en büyük şikayetleri arasında yer alan otopark ve trafik sorununa Yerel Yönetimler Derneği’nden flaş bir çözüm önerisi geldi. Kamulaştırma ve yer sıkıntısı gibi sebepler dolayısı ile otopark yapmakta zorlanan belediyelere çözüm önerisinde bulunan dernek yönetimi, modern ve teknolojik otopark uygulamalarını yerinde incelemek üzere Çin Halk Cumhuriyeti’ne bir gezi düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 09.06.2014 - 12:42
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kent genelinde meydana gelen trafik probleminin esas kaynağı olarak görülen otopark sıkıntısının çözümüne dair çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine çeşitli kurumlardan önemli yardım önerileri de gelmeye devam ediyor. 1 milyonu aşkın kayıtlı aracın yer aldığı ve 4 milyon nüfusa sahip kentte, her eve ortalama bir araç düşerken, istatistiksel değerlendirmelerde ve çeşitli incelemelerde bulunan Yerel Yönetimler Derneği, otopark yarasına neşter vuracak çözümlerle belediyelere yardım eli uzattı. Özellikle imar planlaması ve yer sıkıntısı gibi sebeplerle belediyelerin kamulaştırma engeline takıldığı yeni otopark projelerinde, “Az yer-çok araç” prensibiyle oluşturulan tekno-otopark sistemlerini inceleyen Ankara merkezli dernek, belediyelere kritik bir öneride bulundu.
 
ÇİN’E TEKNO-GEZİ İÇİN 31 BELEDİYEYE DAVET
30 ilçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan dernek yönetimi, Japonya ve Çin gibi teknolojiden faydalanarak modern sistemlerle park yeri sıkıntısını aşan ülkelerin belediyelerinin kullandığını sistemleri mercek altına aldı. Uluslararası Kalkınma Örgütü (INTA) ve Çin Guangzhou Belediyesi’nin organizasyonu ile yüklenici firmaların da katılımıyla 14 Haziran’da Çin’in Şangay, Rizhaou ve Chindaou kentlerine düzenlenecek gezi kapsamında çevre ve tekno-otopark sistemleri yerinde incelenecek.
 
DERNEĞİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ YANITSIZ KALDI
Dernek olarak otopark sıkıntısının en çok görüldüğü metropoller arasında yer alan İzmir’e yönelik bir program hazırladıklarını kaydeden Yerel Yönetimler Derneği Ege Bölge Temsilcisi Uğur Yelekli, “Gerçekleştireceğimiz gezide tekno-otopark sistemleriyle ilgilen yüklenici firmalar ile görüşerek hayata geçirilen yatırımları yerinde inceleme fırsatı bulacağız. İzmir için aciliyeti olan bir konu olduğundan, kentte uygulanabilecek yaklaşık 10-15 otopark sistemi ve projesi hakkında uzman firmalardan tavsiyeler alacağız” şeklinde açıklamada bulundu.
 
BÜTÇE VAR, YER YOK
Derneğin Ege Bölge Temsilciliği görevini üstlenen Yelekli, İzmir’de 31 ayrı belediyeye gönderdikleri davetlerine henüz bir yanıt alamadıklarını belirterek, “İmar planlarında birçok otopark alanı yer almasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuda yeterli bir kaynağı bulunmasına rağmen, maalesef yer sıkıntısı nedeniyle yeni çözümler üretilemiyor. Özellikle imar planlarında yeşil alan ve resmi tesis alanı belirlenen birçok yerde teknolojinin de yardımıyla yer altı otopark sistemlerinin uygulanması mümkün. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında bu sorun aşılabilir. Dünyada bunun birçok örneği var. Belediyelere maddi yük getirmeden, son teknolojiye sahip, asansörlü, yer altı otopark sistemleri ile İzmir’in otopark sıkıntısına çözüm üretebilecek firmalar kentte yatırım yapmak istiyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.