Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in yatırım olanakları Japonya'da tanıtıldı

İzmir'in yatırım olanakları Japonya'da tanıtıldı

İZMİR Kalkınma Ajansı, İzmir'in yatırım olanaklarını yurtdışındaki yatırımcılara aktarmak ve bölgeye yeni yatırımcılar kazandırmak için yürüttüğü faaliyetlere Japonya'da devam etti.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 13:00
Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ve İzmir Kalkınma Ajansının (İZKA) organizasyonu; Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) ve Ege Serbest Bölgesi'nin (ESBAŞ) desteğiyle hazırlanan yatırım tanıtım programı kapsamında, Japonya'nın Tokyo ve Osaka şehirlerinde “İzmir'in Yatırım Olanakları" seminerleri düzenlendi. Seminerlere aralarında Mitsubishi, Sumitomo, Canon, Fujitsu, Toshiba, Hitachi, Mitsui gibi Japonya'nın global firmalarının da olduğu 150'ye yakın firma katıldı. Seminerlerde İzmir'in ve ESBAŞ'ın Japon yatırımcılar için sunduğu fırsatlar hakkında sunumlar yapılarak Türkiye ve İzmir'in Japonya ile olan ekonomik ilişkileri ve İzmir'e son dönemde yapılan Japon yatırımları hakkında bilgi verildi. İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer sunumunda İzmir'in son yıllarda Japon yatırımcılar nezdindeki bilinirliğinin arttığını ve bu sayede özellikle son bir yılda çok sayıda Japon yatırımcının İzmir'e yatırım yaptığını belirterek, “Gıda ürünleri sektöründen Nippon Ham, iklimlendirme sektöründen Denso Corporation, akü üreticisi GS Yuasa, sağlık sektöründen Lansinoh gibi çok sayıda Japon firma ya sıfırdan yatırım ya da ortaklıklar kurarak İzmir'e yatırım yapma kararı almışlardır. Bu eğilimin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini bekliyoruz" dedi. ESBAŞ CEO'su Faruk Güler ise ESBAŞ'ın genişleme alanı için dış yatırımlara yoğunlaşan Japonya'nın öncelikli ülkelerden olduğunu ve Japonya'ya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini belirtti. 

Seminerde İZKA ve ESBAŞ tarafından yapılan sunumların yanı sıra ESBAŞ'a yatırım kararı alan Japon Lansinoh firmasının yöneticilerinden Norimasa Kitazawa bir konuşma yaparak yatırım yeri olarak neden İzmir'i seçtiklerini anlattı. Kitazawa, İzmir'in limanları ve lokasyonu nedeniyle doğal bir dağıtım merkezi olduğunu, dolayısıyla İzmir'i bir hub olarak kullanabileceklerini düşündükleri için üretim yerini İzmir'de konuşlandırmayı uygun gördüklerini belirterek, MENA bölgesine ürün gönderen Japon firmalarının İzmir'i üs olarak belirleyebileceklerini söyledi. Kitazawa ayrıca İzmir'deki işgücünün kalitesi konusunda ciddi araştırmalar yaptıklarını ve çıkan sonuçların kendilerini tatmin ettiğini ve bu sonuçların yatırım kararı almalarını kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.

Seminerlerin sonrasında İzmir'e yatırım yapmayı planlayan Japon firmaları ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Bu kapsamda önümüzdeki dönemde İzmir'de özellikle enerji ve imalat alanında büyük Japon yatırımlarının gerçekleşmesi bekleniyor. İzmir Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi yatırım fizibilitesi için İzmir'i ziyaret edecek Japon yatırımcılara her türlü teknik desteği verecek, yatırım projeleri özelinde uygun yatırım alanları ve teşviklerden yararlanmalarını sağlayacak. Seminerlerin ardından Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) tarafından Ocak ayında İzmir'e bir heyet gelmesi ile ilgili organizasyon hazırlıklarına başlandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.