Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'in yeşil sahada yüzü gülmüyor

İzmir'in yeşil sahada yüzü gülmüyor

İzmir'in üç kulübü de kendine özgü sorunlarla boğuşuyor. Bucaspor yeni yönetimin kimlerden oluşacağı belirsizliğiyle uğraşırken, Karşıyaka ve Göztepe kaçan puanlara yanıyor.

  • Ege Postası
  • 21.10.2013 - 11:44
KARŞIYAKA'DA HAKEME TEPKİ

PTT 1'inci Lig’de düşme hattındaki Tavşanlı Linyitspor’la evinde berabere kalarak üst sıralara yaklaşma şansını kullanamayan Karşıyaka’da Başkan Fatih Diniz, hakemlere isyan etti. 

"Bu sezon 3'üncü defa penaltımızı es geçtiler" diyen Başkan Diniz, "Hakem Onur Karabaş kötü niyetli olmasa da acemiydi. Ofoedu’nun ikinci yarıda düşürüldüğü pozisyon net penaltıydı. Rakibin golünde de serbest vuruşu baraj kurulmadan kullandırdı. Takım Karşıyaka olunca penaltılar hep es geçiliyor" dedi. Tüm sıkıntılara rağmen pozitif düşünmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Diniz, "Sonuçta biz göreve kriz yönetmek için geldik. Yapılanma sezonunda ligde bu tür sıkıntılar yaşayabileceğimizin bilincindeydik. Önemli olan mücadeleyi bırakmamak" diye konuştu.

Sezon öncesi 3 yıllık sözleşme imzalanan teknik direktör Sait Karafırtınalar’a sahip da çıkan Fatih Diniz, "Teknik direktörümüz kulübe adapte olmaya çalışıyor. Birlikte yeniden çıkışa geçeceğiz" ifadesini kullandı.

İzmir’de bu sezon oynadığı 4 maçta yalnızca Adanaspor’u yenebilen Karşıyaka, özellikle alt sıradaki takımlar Kahramanmaraşspor ve Tavşanlı Linyitspor karşısında yaşadığı puan kayıplarına üzülüyor. Kırmızı kart gören Muhammet’in cezalı duruma düştüğü yeşil kırmızılı ekipte cezası biten Mehmet ve sakatlığı bulunan Tayfun’un bu hafta deplasmanda oynanacak Fethiyespor maçında forma giymesi bekleniyor. Sait Karafırtınalar’la tartıştığı için kadro dışı kalan Kerem konusunda net karar alınmadı.


BUCASPOR'DA BAŞKAN ADAYI ÇIKMADI

BUCASPOR’da perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesi yönetime talipli çıkmadı.

"Görevi bizim sırtımıza yüklediler" diyen Başkan Hüsnü Kaya, büyük bir umutla yönetime aday çıkmasını beklediklerini ifade ederek, "En ufak bir çalışmamız yok. Eğer başka bir liste oluşturulmazsa yeni başkanın kim olacağına Belediye Başkanı Sayın Tatı karar verecek" dedi. Kulübün huzurunu bozmak isteyenleri kongreden sonra açıklayacağını dile getiren Başkan Kaya, şöyle devam etti:

"Bucaspor’u karıştırmak isteyenler var, fakat buna izin vermeyiz. Yönetime talip olacak kişi ekonomik açıdan güçlü olup, kulübü rahatlatmalı. Aksi takdirde karşı liste oluştururuz. Yenildiğimiz 1461 Trabzon maçında futbolcular kazanmayı yeterince istemedi. Bu konuda onlara sitemim var. Kimsenin Bucaspor’da 1 kuruşu kalmaz. Tüm gelirlerimizi dağıtıyoruz."

Bucaspor’un evinde oynadığı 1461 Trabzon maçında Sivasspor’un orta saha oyuncusu Umut ve forvet Emre Şahin’i, Kasımpaşa ve Bursaspor’un ise sol bek Batuhan’ı izlediği öğrenildi. Umut ve Emre’ye menajerler aracılığıyla Fransız ekibi Marsilya’dan da teklif geldiği bildirildi. Bu arada Rubin Kazan Sportif Direktörü Stejepan Tomas’ın önümüzdeki hafta Taylan için İzmir’e geleceği ifade edildi.

GÖZTEPE LİDERLİK ŞANSINI KAÇIRDI


SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup’ta zirve mücadelesi veren Göztepe, son iki deplasmanda ilk yarıyı önde kapatmasına rağmen son dakikalarda yediği gollerle 5 puan kaybedip, liderlik koltuğuna oturma şansını kaçırdı. 

Yeni Malatyaspor önünde devreyi 2-1 önde tamamlayan sarı kırmızılı ekip 48'inci dakikada beraberlik, 87'inci dakikada da mağlubiyet golünü yedi. Kartal deplasmanında devre arasında soyunma odasına 1-0 galip giden Göztepe rakibinin 84'üncü dakikada gelen golüne engel olamayınca 2 puan daha kaçırdı. 12 puanla 6’ıncı sırada yer alan Göztepe, bu iki deplasmandaki kayıpları olmasaydı, 17 puanlı İnegölspor’la zirveyi paylaşacaktı.

Kartal deplasmanında kaçan galibiyete üzülen sarı kırmızılı takım, ilk iki sırada yer alan ekiplerin puan kaybetmesiyle biraz olsun moral buldu. Lider İnegölspor, Anadolu Selçukluspor beraberliğiyle 17 puanda kaldı, 15 puanla ikinci sırada yer alan Yeni Malatyaspor, Turgutluspor’a evinde 2-1 yenildi. Göztepe’de Onur, Kartal deplasmanında gördüğü kartla cezalı duruma düştü.

YAKIŞMADI


Göztepe ve Aydınspor 1923’lü taraftarların, takımlarının İstanbul’da oynayacağı maçlara giderken yolda karşılaşıp kavga etmesi, iki camiada da sıkıntı yarattı. İki kulübün taraftarları, Balıkesir’in Susurluk ilçesi yakınlarındaki dinlenme tesislerinde birbirlerinin otobüslerine taş atması üzüntü yarattı. (DHA)





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.