Dolar 34,0831
%0.2
Euro 38,0633
%0.02
Altın 2.841,680
%0.44
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir pazarlarında enflasyon krizi: Satışlar düştü, fiyatlar uçtu!

İzmir pazarlarında enflasyon krizi: Satışlar düştü, fiyatlar uçtu!

TR35 TV'den muhabir Şilan Kocadağ, enflasyonun semt pazarında esnafı ve tüketiciyi nasıl etkilediğini pazarcı esnafına sordu birinci ağızdan çarpıcı yanıtlar aldı.

  • Ege Postası
  • 06.09.2024 - 17:06
  • Güncelleme: 06.09.2024 - 17:22

EGEPOSTASI- HABER MERKEZİ- İzmir’in semt pazarları, artan enflasyonun pençesinde zor günler geçiriyor. Hem esnaf hem de tüketici, yükselen fiyatlar ve azalan alım gücüyle mücadele ediyor. Geçen seneye göre satışlar büyük oranda düşerken, esnafın malları ellerinde kaldı, tüketici ise en temel gıda ürünlerini almakta bile zorlanıyor.

PAZARLARDA DURGUNLUK: “GEÇEN YILA GÖRE SATIŞLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Pazar yerlerindeki esnaflar, geçen yıla kıyasla satışların ciddi oranda düştüğünü belirtiyor. Fiyatlar yüzde 50 artarken, tüketicinin alım gücü ise yerinde sayıyor. Sebze-meyve tezgahlarından, bakliyatçıya kadar her kesim, aynı dertten muzdarip: “Müşteri yok, mal kaldı. Böyle giderse ayakta durmak mümkün değil.”

ESNAFIN ÇIĞLIĞI: “KÂR EDEBİLMEK HAYAL OLDU”

Pazar esnafı, artan maliyetler nedeniyle kâr edemediklerini, sattıkları ürünlerden elde ettikleri gelirin giderlerini karşılamadığını söylüyor. Elektrik, kira, nakliye gibi masrafların altında ezilen esnaf, enflasyonun etkisini doğrudan hissediyor. “Geçen sene 5 liraya sattığımız domates bugün 10 lira, ama yine de kâr yok” diyen bir esnaf, durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

TÜKETİCİLER ZORDA: “KIŞLIK ERZAK YAPMAK HAYAL OLDU”

Pazara gelen tüketiciler de artan fiyatlardan şikayetçi. Kış hazırlığı yapmak isteyen vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle erzak yapımında zorlandıklarını ifade ediyor. “Geçen sene kilolarca alıp kışlık yapıyorduk, şimdi yarısını bile alamıyoruz” diyen bir vatandaş, artan fiyatların etkisini net bir şekilde özetliyor.

PAZARLAR MARKETLERE GÖRE DAHA UCUZ AMA YETMİYOR

Market fiyatlarına göre daha uygun ürünler sunan semt pazarları, yine de tüketicinin cebini rahatlatmaya yetmiyor. Artan maliyetler ve düşen alım gücü, hem esnafı hem de tüketiciyi ekonomik sıkıntının merkezine sürüklüyor. Pazarlarda yaşanan durgunluk, enflasyonun toplum üzerindeki etkilerini açıkça ortaya koyuyor.

SONUÇ: HERKES ÇIKMAZDA

Semt pazarlarında yaşanan kriz, enflasyonun geniş halk kesimlerini nasıl vurduğunu gözler önüne seriyor. Ne esnaf ne de tüketici mutlu; artan fiyatlar, düşen satışlar ve azalan alım gücü İzmir’in pazarlarında hayatı zorlaştırmaya devam ediyor.

Haberin detaylarını video linkinizden izleyebiliriniz…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.