Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir siyasetinde 'FETÖ' kavgası

İzmir siyasetinde 'FETÖ' kavgası

AK Parti ve CHP arasında FETÖ kavgası yaşanıyor. AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu ve yerel bir gazetenin CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a yönelik iddialarına CHP'den foto yanıt geldi. CHP'liler, darbe komisyonunda yer alan AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık'ı hedef aldı. İzmir siyasetinde 'FETÖ' kavgası

  • Ege Postası
  • 02.09.2016 - 12:02

EGE POSTASI - CHP İzmir Milletvekili ve '15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu’ üyesi Dr. Aytun Çıray'ın aynı komisyonun AK Parti'li üyeleri Burdur Milletvekili Reşat Petek ve İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’la ilgili yaptığı 'araştıracak değil araştırılacak isimler’ açıklamasından sonra İzmir siyasetinde tartışma çıktı.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, Çıray'ın 2011'deki seçim kampanyasını FETÖ soruşturmasında tutuklanan işadamı Abdullah Kavuk tarafından finanse edildiğini gündeme getirirken, Tozlu'nun iddialarını Kocabıyık'ın eskiden genel yayın yönetmenliğini yaptığı yerel gazetenin günlerce manşetine taşıması tartışmayı büyüttü.

2 YÖNETİCİ 2 BAŞKAN

Tozlu'nun ve gazetenin Çıray ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili iddialarına CHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yanıt geldi. İl Başlan Yardımcısı Ali Çalışkan, il yöneticisi Utku Gümrükçü, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper il binasında basın toplantısı düzenledi.

KOCABIYIK'IN GÜLEN'İ ÖVDÜĞÜ KÖŞE YAZISI OKUNDU

Basın toplantısında, Kocabıyık'ın gazetecilik yaptığı dönemde Fethullah Gülen'i “Bin yılın Türk Büyüğü” diye övdüğü yazısından bölüm okundu, Kocabıyık'ın Gülen'e ABD'de yaptığı ziyaretin fotoğrafı gösterildi.

MESNETSİZ SALDIRI

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini ifade eden il başkan yardımcısı Çalışkan, “ Birbirimize inanılmaz ihtiyaç var. Ne yazık ki bu birlikten rahatsız olan çevreler her zamanki gibi devreye girmişler. Türkiye'nin bahar iklimi bozmak için el ele vermişler. Bu çevrelerin geçmişlerini araştırdığımzıda hepsinin darbe girişime kalkışan FETÖ ile ilişkileri olduğu onlarla yakın temasta olduğu apaçık olduğu ortadadır. Vekilimize ve genel başkanımıza mesnetsiz bir saldırı yapıyorlar” dedi.

PETEK VE KOCABIYIK ELEŞTİRİSİ
Darbe soruşturma komisyonunun başarılı olabilmesinin ilk şartının bu komisyonda görev alacak olanların hiç bir şekilde FETÖ ile ilişkilerinin olmaması olduğunu ifade eden Çalışkan, komisyonda yer alan AK Parti üyelerin FETÖ bağlantılı olduğunu iddia etti.

Çalışkan, şunları söyledi;
“Reşat Petek'in Ergenekon ve Balyoz adlı FETÖ kumpas davalarındaki hukuk ilkelerine aykırı olarak FETÖ savcı ve hakimlerine destek vermiştir.Hüseyin Kocabıyık ise terör örgütü elebaşına yönelik çok mübalağalı övgülerde bulunmuş ve FETO'yu "Son bin yılın en büyük Türk'ü" ilân etmiş, Pensilvanya'da ziyaretlerde bulunmuştur. İşte bu nedenlerle İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray tarafından bu komisyonda yer almaları eleştirilmiş, bu iki ismin ‘araştıracak  değil araştırılacak isimler olduğuna’ dikkat çekilmiştir.”

FETÖ'VARİ METOTLAR
Çıray'ın iddiaları sonrası Kocabıyık'ın eskiden genel yayın yönetmenliği yaptığı gazetede tetikçilik ve haysiyet cellatlığı başlatıldığını öne süren Çalışkan, “ İzmirliler ne Genel Başkanımıza ne de milletvekilimize yapılan bu iftiralara kulak asmamışlardır. Çünkü İzmirliler hayatlarına kast eden FETÖ'cü muhtedilerine kulak asmazlar. Ancak burada can alıcı nokta, bu incitici kampanyayı başlatan gazetenin başında , MİT operasyonu sonrasında Pensilvanya’ya FETÖ Darbe Karargahına icazet almak için gitmiş bir gazeteci tarafından yönetilen gazetede  yürütülmesidir. Bir zamanların itibarlı İzmir Gazetesinin FETÖ'vari metotlarla haber kılıklı yalanları ve iftiraları yayınlanmaya başlamış olması çok üzücüdür. Gazeteye konuşan söz konusu kişinin sözleri ve gazetenin bu tutumu bulaştıkları pisliği ört bas etme çabasıdır” dedi.

YALAN KARALAMA İFTİRA
Yaşanan sürecin Yenikapı mitingindeki ortak ruhu zedelediğini ifade eden Çalışkan, şöyle devam etti;
“ Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’yu da kullanarak yalan, karalama ve iftira kampanyalarını sürdürmektedirler. Bunların amacı, komisyonun görevini kusursuz yerine getirmesini isteyen bir Sayın Genel Başkanımız ve komisyon üyesini asılsız şüphelerle gölgeleyerek komisyonu şimdiden battal hale getirmektir. Bu sadece Aytun Çıray’a karşı değil, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’ye yönelik FETÖ’cü yaklaşımlarının sonucudur. Mesela 12 Aralık 2013’te Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki bir CHP heyetinin   ABD Başkenti Washington’a yaptıkları görev ziyaretini bile karalama ve iftiralarına alet etmeye kalkışmışlardır. Ama bunların yalanları o kadar dayanaksız ve çürüktür ki; kahvaltı sonrası gizliliği olmayan ve Sayın Genel Başkanımızın lâiklik ve cumhuriyet değerlerini vurguladığı, konuşulanların açıkça yazılıp çizildiğini gözden kaçırmışlardır. Genel Başkanımıza utanmadan dil uzatanlara "Ne istediniz de vermedik" sözünü hatırlatırım. Bunlar kendilerini kurtarmak için herkesi hiçbir  somut ve objektif kanıta dayanmaksızın FETOCU diye yaftalamaktadırlar. Adı geçen iş adamlarının FETÖ'cü olup olmadıkları henüz mahkemece karar bağlanmamışken bu suçluların telaşı nedi? Bu  McCartyhismdir.”

KÜÇÜKBAY'IN BİNASINDA NEDEN OTURDUNUZ'
“Bu kadar hassas idiyseniz darbe sonrasına kadar Ahmet Küçükbay'ın  binasında yıllarca niye oturdunuz” diye soran Çalışkan, gazetenin FETÖ'den tutuklanan Abdullah Kavuk ve Ahmet Küçükbay'dan para alarak reklâmlarını yayınladığını iddia etti.

KRİPTO FETÖ'CÜLER
Çıray ve CHP'ye yönelik ortaya atılan iddiaların “Kripto FETÖ’cülerin yapacağı saldırı ve eylemler” olarak nitelendiren Çalışkan, “ Amaçları bütün kurumlardaki soruşturma süreçlerini yozlaştırmak ve bu arada yeni bir işgal, istila ve darbe harekatı için zaman ve kan kazanmaktır. Ancak başaramayacaklardır” dedi.

AÇIKLAMAYI YAYINLAMADILAR
Çalışkan, Çıray hakkındaki  iddiaların asılsız olduğunu ve konunun adalete intikal ettirildiğini söyledi. Çalışkan, “ Susmakla suçladıkları Sayın Çıray'ın noter kanalıyla gönderdiği açıklamayı bile yayınlama cesareti göstermemişlerdir” dedi.

ZİYARET FOTOSU GÖSTERİLDİ
Toplantının sonunda Kocabıyık'ın Gülen ile çektirdiği fotoğraf basına gösterildi. Çalışkan, “ Burada özellikle Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar dikkatini çekelim; Partimiz hakkında bir algı operasyonu başlatmak ucuzluğuna soyunan gazetenin genel yayın yönetmeni siz ameliyattayken yapılan MİT operasyonu sonrası FETO'y ziyarete gitmiştir. İşte bu da İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın FETÖ ile birlikte çektirdiği resmidir. Dolayısıyla Türk Milletine yüce Atatürk’te somutlaşan kurucu değerler çerçevesinde sadakatle hizmet etmekten başka yüksek amaç bilmeyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve milletvekilimize FETÖ pisliklerinin bulaştırılmak istenmesi suçluların saklanma çabalarından ibarettir. Ama bu kez deyim yerindeyse hem baltayı taşa vurmuşlardır. Çünkü ‘Camdan evlerde oturanların hiç kimseye taş atmaması gerekir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.