Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir yaptı, Türkiye'ye örnek oldu

İzmir yaptı, Türkiye'ye örnek oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılında kırsalda kalkınmayı sağlamak amacı ile başlattığı ve üretici kooperatiflerle imzalanan sözleşmeli üretim modeli ile hayata geçirdiği okul sütü projesi Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun direktifi doğrultusunda benzer bir çalışmaya imza atan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ilkokul ve ana okullardaki öğrencilere kuru üzüm dağıtacak. İzmir yaptı, Türkiye'ye örnek oldu

  • Ege Postası
  • 04.04.2015 - 14:17
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 5 Aralık 2014’teki mitingde Manisa ve Ege Bölgesi’ndeki üreticilere müjdesini verdiği kuru üzüm dağıtım programı resmiyete kavuştu. Bugün Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren program çerçevesinde İzmir’in yanı sıra Türkiye genelindeki okullarda üç bakanlığın ortak projesi kapsamında öğrencilere kuru üzüm dağıtılacak.
 
BAKANLIK İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE KURU ÜZÜM DAĞITACAK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrenicilerine 2014-2015 eğitim yılının ikinci yarısında kuru üzüm dağıtılacak. Öğrencilerin dengeli ve yeterli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyümelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlenen programı üç bakanlık ortaklaşa koordine edecek. İllerdeki vali yardımcıları önderliğinde ve üç kurumun il temsilcileri önderliğinde kurulacak İl Okul Kuru Üzüm Komisyonu organizasyon ve kontrolü sağlayacak.


 
KOORDİNASYON İÇİN VALİLİKTE KOMİSYON KURULACAK
Öğrencilere program çerçevesinde haftada iki gün olmak üzere 25’er gram kuru üzüm dağıtımı yapılacak. Üzüm dağıtımı yapılacak okullar ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bütçesi finanse edilecek üzüm dağıtım programı kapsamında öğrencilere yönelik ürünlerin tedarik, dağıtım ve illere dağıtımı ise yine Gıda Bakanlığı tarafından sağlanacak. Ambalajlı kuru üzüm üretimi yapan gıda işletmelerine yönelik programla ilgili olarak Gıda Bakanlığı’nca ihale açılacak ve kuru üzüm tedarikçileri ile yapılacak sözleşmeler doğrultusunda ürün alımı yapılacak.
 


TÜRKİYE’DE İLK OLARAK 2006’DA İZMİR’DE UYGULANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile üretici kooperatifler arasında sağlanan anlaşma doğrultusunda 2006’da başlayan ve 2009 yılında yaygınlaşan okul sütü projesi kapsamında haftada 1,2 litre olmak üzere 210 bin çocuğa süt dağıtılmıştı. Çocuklara süt alışkanlığı kazandırarak sağlıklı nesiller yetiştirme çalışmaları konusundaki çalışmaların neticesinde merkezi hükümet söz konusu projeyi örnek alırken, okullara süt dağıtımı ülke geneline yayılmıştı. Program kapsamında ülke genelinde 7 milyon 200 bin çocuğa süt ulaştırılırken, Büyükşehir Belediyesi daha sonra okul sütü projesine “Süt Kuzusu” projesi başlığı altında devam ederek, 0-5 yaş arasındaki çocuklar için evlere kapılarından süt dağıtımına başlamıştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.