Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de FETÖ operasyonu: 64 gözaltı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 64 gözaltı

İzmir’de FETÖ soruşturması kapsamında adliyede çalışan zabıt kâtiplerine yönelik 63 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonlarda 64 kişi gözaltına alındı. İzmir’de 63 adrese eş zamanlı FETÖ operasyonu

  • Ege Postası
  • 10.08.2016 - 08:49

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yönelik saat 05:00'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü(KOM) ekiplerince, 63 ayrı adrese operasyon düzenlendi.

Tire’de FETÖ-PDY operasyonunda 2 tutuklama

15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yapılan darbe girişimin ardından, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından açılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir Adliyesinde çalışan zabıt kâtiplerine yönelik 63 adreste eş zamanlı operasyon düzenledi.

İzmir'de FETÖ derneğine baskın

Yapılan operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçilirken, 55 kişi gözaltına alındı. FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan şahıslar, sağlık kontrollerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü. 
Ayrıca bazı iş yerlerinde aramaların devam ettiği öğrenildi. 

4 ADLİYE PERSONELİNİN ÜZERİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI 

FETÖ'nün İzmir Adliyesi içerisindeki yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 55 şüpheliden 4'ünün üzerinde 1 dolar çıktı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun yürüttüğü FETÖ operasyon kapsamında İzmir Adliyesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyon sürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 63 adrese, sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlerken, aralarında kalem müdürleri ile katiplerin bulunduğu 55 kişi gözaltına alındı. Adliye’de görev başında alınan 4 kişinin yapılan üst aramasında cüzdanlarından bir dolar çıktı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Bu arada Mali Şube ekipleri ile Bilgim İşlem Bürosu ekipleri, adliye içinde aramalarını sürdürüyor. 

GÖZALTI SAYISI 64'E YÜKSELDİ

İzmir'de terör örgütü FETÖ'nün adliyede görev yapan üyelerine yönelik düzenlenene operasyonda, gözaltı sayısı 64'e çıktı. 

Bu arada operasyonun ayrıntılarda ortayla çıkmaya başladı. Tamamı zabıt katibi olan FETÖ üyelerinin, savcıların ve mahkemelerin yazışmalarını takip ettikleri, kimlere ne zaman operasyon yapılacağını öğrendikten sonra ise gerekli kişilere haber verdikleri belirlendi. Katiplerin, böylelikle yakalanması için hazırlık yapılan kişilerin kaçmalarını sağladıkları tespit edildi. Darbe sürecinden önce onlarca FETÖ üyesinin, bu şekilde kaçmasını sağladıkları öne sürüldü. Polisin bu yöndeki araştırmaları, sanıkların kimliklerini ortaya çıkardı. Bu arada sanıkların, operasyon haberlerini telefon görüşmeleriyle değil özel bir sistem üzerinden haber verdikleri de ortaya çıktı. Operasyona dair bilgi alan sanıkların, bu bilgileri 'By-lock' mesajlaşma programını kullandıkları belirlendi. 

BAYINDIR'DA FETÖ ÜYESİ 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI 

İzmir'in Bayındır ilçesinde, FETÖ/PDY bağlantısı olan 5 şüpheli yakalandı. 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bayındır İçesi Söğütören Mahallesinde faaliyet gösteren ve FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 şahsın evlerine operasyon yaptı. Evlerde yapılan aramalar sonucu; 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet Kimse Yok Mu Derneği reklam bantlı cd, 21 adet bandrolsüz cd, 9 adet veri depolama aygıtı, 10 adet cep telefonu, 11 adet sim kart ele geçirildi.


Yakalanan 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.Öte yandan; Ödemiş'teki soruşturmada gözaltına alınan mali müşavir olan A.A., sevk edildiği adliyede tutuklandı.

DİKİLİ'DE FETÖ ŞÜPHESİYLE 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir’in Dikili İlçesi’nde, 15 Temmuz darbe girişimi ardından yapılan operasyonda FETÖ ile ilişkisi olduğu şüphesiyle 22 kişi gözaltına alındı.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası tüm yurtta yapılan operasyonlar Dikili’de de sürdürülüyor. Bu kapsamda Dikili Emniyet Müdürlüğü'nce sabaha karşı operasyon yapıldı. Operasyonda FETÖ ile ilişkisi olduğu şüphesiyle esnaf ve kamu görevlisi olduğu belirlenen 22 kişinin gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü
(İHA/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.