Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de gezilecek yerler

İzmir’de gezilecek yerler

İzmir, Türkiye’nin batısında yer alan tarihi, denizi ve doğasıyla gözde ülkenin en gözde şehirlerinden birisidir.

  • Ege Postası
  • 10.07.2017 - 11:04

Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olma özelliği de olan İzmir, pek çok farklı kültürde insana ev sahipliği yapmaktadır. İnsanlarının hoşgörülü tavrı ve iş imkanlarının fazlalığı da gün geçtikçe şehre olan göçü arttırmaktadır. Anca bu yazımızda ini ele alacağız.

Kadifekale

İzmir’in tarihi Smyrna kenti dışına yeniden kurulduğu alandır. Eski adı “Pagos” olarak bilinmektedir. Milattan öncesine dayanan pek çok tarihi eser de bu alanda bulunmuştur. Öyle ki tarih skalasına bakılırsa Helen döneminden Bizans’a, Bizans’tan da günümüze kadar olan pek çok yaşanmışlığı üzerinde barındırır. Kalenin ne yazık ki sadece bir bölümü şu an korunmaktadır.

İzmir Saat Kulesi

Konak meydanında bulunan bu saat, İzmir’e yolu düşen herkesin muhakkak uğradığı ve önünde fotoğraf çektirdiği İzmir’in en meşhur yapılarından biridir. 2.Abdülhamit tarafından 1901 yılında yaptırılan saat depremlerle ara ara hasar görse de yapılan tamir çalışmaları ile günümüze ulaşmış ve halen çalışmaktadır. 25 metre yüksekliğindedir, toplam 4 kattan oluşan kule sekizgen bir yapıdadır. Kulenin üzerindeki saat ise Alman imparatoru 2.Wilhelm tarafından hediye edilmiştir.

Efes Antik Kenti

İzmir merkezde olmamasına rağmen mutlaka görülmesi gereken eserlerden olan için Selçuk ilçesine seyahat edilmesi yeterlidir.

İzmir Tarihi Asansör

1907 yılında Mithatpaşa Caddesi ve Halil Rıfatpaşa Caddesi arasındaki ulaşımı sağlamak amacıyla tüccar Nesim Levi Bayraklıoğl tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde halen iki cadde arasındaki ulaşımı sağlamak amacıyla hizmet vermektedir. Ayrıca konaklama ve dinlenme hizmetleri de sunmaktadır. 58 metre yüksekliğindeki bu yapıdan İzmir’i seyretme imkanı da oluşmaktadır. Bu asansöre gelmek binmek için de Asansör çıkmaz sokağına gelinmesi gereklidir. Türkiye’deki statüsünde yayın yapan birçok sitenin de önerdiği duraklardandır.

İzmir Kordon Boyu

İzmir’in deniz kenarında yürüyüş imkanı sunan ve tertemiz deniz havasını hissetmenin en kolay yollarından birisi de kordon boyunu ziyaret etmektir. İzmirlilerin de bulunmaktan en çok keyif aldığı bölgelerinden birisidir. Kordon boyuna gitmek için de otobüs ve metro gibi ulaşım seçenekleri mevcuttur.

Sayamayacağımız daha pek çok tarihi yer ve doğal güzelliklere sahip İzmir’e muhakkak bir kere de olsa gidip görmek ve bizce İzmir seyahati yapmayı herkesin düşünmesi ve gerçekleştirmesi gerekmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.