Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de kuşlar için yeni yuvalar konuluyor

İzmir’de kuşlar için yeni yuvalar konuluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuşların göç mevsimi ve yuva yapma dönemi olmasından dolayı şehrin çeşitli yerlerine yeni yuvalar koymaya devam ediyor. İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) uzmanlarıyla birlikte çalışan...

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 14:53
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuşların göç mevsimi ve yuva yapma dönemi olmasından dolayı şehrin çeşitli yerlerine yeni yuvalar koymaya devam ediyor.

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) uzmanlarıyla birlikte çalışan Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, 2010 yılında kuşların özelliklerine uygun olarak yuvalar hazırladı. Yuvaları, yine türlerin yoğun olduğu yerleri göz önünde bulundurarak yerleştirdi. 2010 Nisan ayında başlayan projede 757 yuva, göç eden kuşlara sığınma yeri sağladı. Türlere ve özelliklerine göre Rus çamı ve su kontrplağı kullanılarak yapılan, katkı maddesi bulunmayan ve askı ekipmanları paslanmaz olan yuvalar, yerleştirildikleri yerlere göre numaralandırıldı. Bu sayede doğal denge açısından kuşların takibinin de yapılması amaçlandı.

Dört modelde yapılan kuş yuvalarından üçü ağaca asılma, biri ise yere sabitlenme özelliğine sahip. Serçe ve baştankara çeşitleri, kerkenez, sığırcık, gökkuzgun, yeşil papağan ve sıvacı için özel yapılan yuvalar, bu türlerin yoğun olarak bulunduğu yerlere konuldu. Uluslararası Doğal Hayatı Koruma Birliği tarafından, 'Nesli tükenen hassas kuşlar' listesine alınan çiftçi dostu küçük kerkenezler için hazırlanan özel yuvalar da çok görüldükleri Tuzçullu ve Süzbeyli'de (Gediz Deltası) yerleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi 2013 yılı içinde bin 700 ahşap kuş yuvasını daha yerleştirmek için harekete geçti. Üç ayrı tipte kuş yuvası satın alınacak. Daha sonra yuvalar İZKUŞ uzmanlarıyla birlikte tespit edilen alanlara yerleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.