Dolar 33,9964
%-0.19
Euro 38,0338
%0.34
Altın 2.834,140
%1.12
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de kuyumcu kabusu: Sahte altın şebekesi iş başında

İzmir’de kuyumcu kabusu: Sahte altın şebekesi iş başında

İzmir'de kuyumcuları radarına alan dolandırıcılar, genellikle tecrübesiz çalışanları tuzağa düşürerek sahte altınları gerçekmiş gibi çok sayıda kuyumcuya sattı.

  • Ege Postası
  • 22.06.2024 - 09:05
  • Güncelleme: 22.06.2024 - 09:38

İzmir'de kuyumcuları radarına alan dolandırıcılar, genellikle tecrübesiz çalışanları tuzağa düşürerek sahte altınları gerçekmiş gibi çok sayıda kuyumcuya sattı. Dolandırıcıların hedefi olan kuyumcular diken üstünde satış yaparken, bir dolandırıcının sahte altınları üst üste iki gün aynı tezgahtara sattığı anlar kameralara yansıdı.

 

"BUNLAR BİR ŞEBEKE"

Yeni Asır'ın haberine göre; İzmirli kuyumcu Erol Doğan, "Atölyeci, kuyumcular bu işin içinde. Bunlar bir şebeke. Üretimi, kaplaması, kuyumcu olmadan normal yoldan geçen bir vatandaş bunu yapamaz. Çok profesyoneller" dedi. Kuyumcunun sahibi Erol Doğan (42), dolandırıcıların çalışanın tecrübesizliğinden yararlandığını söyledi. Erol Doğan, sahte altına profesyonelce bir kaplama yapıldığını ve zor anlaşıldığını söyledi.

Doğan, "Dolandırıcılar, işten anlamayan, deneyimsiz arkadaşımıza '14 ayar ürün' diye satmak istemiş. Arkadaşımız hesaplamış, ondan sonra almış. Arkadaşımız, kendince taşa sürme testimiz var onu yapmış ama altın sonucunu veriyor. Ertesi gün yine aynı şekilde benzer bir ürünü getirmiş, test ettik altın çıkmadı. Bunlar bir şebeke" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.