Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de yaşayan Mardinliler barışa ve kardeşliğe 'pas' verdi

İzmir’de yaşayan Mardinliler barışa ve kardeşliğe 'pas' verdi

İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) çözüm süreciyle yakalanan olumlu havaya destek vermek için ‘Barışa sen de bir pas ver’ sloganıyla halı saha turnuvası düzenledi. Turnuvayı şampiyon tamamlayan takım 3 günlük Mardin seyahati ile Mardinspor...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 15:13
İzmir Mardinliler Federasyonu (İMAF) çözüm süreciyle yakalanan olumlu havaya destek vermek için ‘Barışa sen de bir pas ver’ sloganıyla halı saha turnuvası düzenledi. Turnuvayı şampiyon tamamlayan takım 3 günlük Mardin seyahati ile Mardinspor ile hazırlık maçı ile ödüllendirilecek.

İMAF’ı oluşturan 16 dernek, Gaziemir Onur Spor Kulübü Tesisleri'nde ‘Barışa sen de bir pas ver’ isimli turnuva için bir araya geldi. Barış sürecine katkı sağlaması amacıyla düzenlenen turnuva, İMAF Genel Başkanı Mehmet Şakin Irmak’ın topa vuruşuyla başladı. Federasyon Başkanı Irmak, barış çabalarına katkı koymak, ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik amacıyla turnuvayı düzenlediklerini söyledi. Irmak, “Bölgenin çocukları olarak federasyon, 130 bin kişiden oluşan kitlenin önderliğini yapıyor. Ülkenin, birliği ve beraberliğinden yana olduğumuzu İzmir kamuoyuna belirtmek için turnuvayı düzenledik. Bu turnuva sadece kardeşlik ve barış içindir.” dedi. Turnuvaya ilçe, köy ve il derneklerinin oluşturduğu 16 takımın katılımıyla başladıklarını anlatan Irmak, ilerleyen dönemde İzmir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına teklif götürerek turnuva düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

40 senedir İzmir’de yaşadıklarını ifade eden Binbaşı Reşat Bey Mahallesi Muhtarı Ramazan Bıçakcı da barış sürecini canı gönülden desteklediklerini söyledi. Türkler ve Kürtlerle bugüne kadar ayrı gayrının olmadığının altını çizen Bıçakcı, “Hepimiz kardeşçe yaşıyoruz. Barış sürecine canı gönülden destek veriyoruz. Bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum, üzerimize düşen neyse yapmaya hazırız.” diyerek birlik beraberlik mesajı verdi. Turnuvayı izlemeye gelenlere mırra ikram edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.