Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli avukattan Başbakan'a suç duyurusu

İzmirli avukattan Başbakan'a suç duyurusu

İzmir Barosu ve Avrupalı Avukatlar Birliği Üyesi Av. Hüseyin Durdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında aralarında Soykırım için örgüt yönetmek ve devlete karşı savaşa tahrik suçlamalarının da bulunduğu bir dilekçe ile Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 11:19
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Avrupalı Avukatlar Birliği üyesi İzmir Barosu’na bağlı avukat Hüseyin Durdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında aralarında soykırım ve ayrımcılığın da bulunduğu 5 ayrı suçlama ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Durdu,Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun basın ve yayın vasıtası ile yaptıkları açıklamalarla halkı kışkırtma ve tahrik ile savaşa yönlendirdiğini savunarak, TCK uyarında cezalandırılmalarını istedi.

zmir Barosu’na bağlı avukatlardan Hüseyin Durdu, son dönemlerde Suriye’de yaşanan gelişmeler sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun halkı savaşa kışkırttığını, ayrımcılık yaptığını ve yaşanan can kayıplarından yine iki ismin sorumlu olduğunu savunarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Erdoğan ve Davutoğlu’nun basında yer alan demeçlerini de kanıt olarak sunan Durdu, Erdoğan ve Davutoğlu hakkında fezleke çıkarılarak toplam 5 ayrı suçtan yargılanması için talepte bulundu.



“SURİYE’DEKİ SAVAŞA DESTEK VERİLİYOR”

İzmir Barosu’na bağlı Av. Hüseyin Durdu, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun iki yıldır Suriye’ye karşı hasımane bir tavır içerisine girdiğini söyleyerek, “Suriye yönetiminin Şii mezhebinde olan Beşer Esad'ın devrilerek yerine Sünni bir yönetimin seçilmesi gerektiği, söylemleri ile, yurt içinde ve dışında faaliyet sürdürmektedirler. Bu faaliyetleri çerçevesinde olmak üzere; El-Kaide ve El-Nusra adındaki İslami terör örgüt elemanlarını Türkiye ye gelmelerini sağlamış, bu örgüt elemanlarına parasal, silah ve her türlü lojistik destek sağlanmak suretiyle, Suriye Devletine karşı silahlı aksiyon metotları yaptırmaya başlanmışlardır. Bu örgüt elemanlarına, Antakya- Reyhanlı ve diğer ilçelerinde barınmaları sağlanmış, Türkiye-Suriye sınır kapısı açılmış ve bu terör elemanlarının giriş çıkışları serbest bırakılmıştır. Bu serbestide yararlanan terör örgütü elemanlarına muhalif güçler adı takılmış ve komşu Suriye devlet güçlerine ve yurttaşlarına karşı savaştırılmaktadır. Bu örgütleri Türkiye ye getirmesini sağlayan, lojistik destek verdiklerini basın yayın aracılığı ile yayınlayan Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu olduğu ve bu örgütü yönettikleri açıkça anlaşılmaktadır” Suriye’deki savaşa destek verildiğini dile getirdi.





REYHANLI’DAKİ OLAYLARI DA GEREKÇE GÖSTERDİ

Suriye’deki oluşumu Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu' nun yardım ve yataklık ettikleri örgütler olarak niteleyen Durdu, “Türkiye sınırları içerisinde 55 yurttaşımızın ölümüne ve yüzlerce yurttaşımızın yaralanmasına eylemleri ile sebebiyet verdikleri, Suriye deki masum insanları katlettikleri, katlettiği insanları da kamara çekimi ile dünyaya deklare ettikleri, bu eylemler nedeniyle, Türk keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesine sebebiyet verdikleri, Suriye’yi, Türkiye ye karşı savaşa kışkırttıkları ve savaşın eşiğine getirdikleri görülmektedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın; Reyhanlı’daki bombalama sonrası "50 sünni kardeşim şehit olmuştur" şeklinde basın yayın yolu ile açıklama yaptığı, Sünni mezhebinde olanlarla Şii mezhebinde olanlar arasında ayrım yaptığı ve Sünni’leri, Şii’lere karşı kışkırttığı ve ayrımcılık yaptığı, Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun birlikte ve aynı kastla hareket ederek; soykırım için örgüt desteklemek ve yönetmek, T.C. Devletine karşı, başka bir devleti savaşa tahrik etmek, mezhep ayrımcılığı yapmak, çok sayıda insanın öldürülmesine yardım ve azmettirmek,çok sayıda insanın yaralanmasını azmettirmek suçlarını işledikleri kanaatine varılmış ve her ikisi hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığı aracılığı ile, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

İSTENEN CEZALARI TEK TEK SIRALADI:

Erdoğan ve Davutoğlu hakkında ayrı ayrı olmak üzere, istenen cezaları da sıralayan Durdu, “Her iki şüpheli hakkında toplam olarak; 55 Kişinin ölümü nedeniyle, 55 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, halkı kin ve düşmanlığa tahrik nedeniyle 1 yıldan üç yıla kadar hapis cezası, örgüt desteklemek ve yönetmek suçunda beş yıldan on yıla kadar hapis cezası, kasten yaralama suçundan her yaralı kişi için Bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası, devlete karşı, savaşa basın yayın yolu ile tahrik on üç yıl, üç ay ile 26 yıl altı ay arasında hapis cezası ile cezalandırılmaları istenmiştir” diye konuştu. Durdu ayrıca, yargı yolunun açılabilmesi için fezleke hazırlanmasını da talep ederek, “Her iki şüphelinin TBMM üyesi olmaları nedeniyle TC. Anayasasının 100. maddesi uyarınca, Cumhuriyet Savcılarınca soruşturma açılması için TBMM de izin istenmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.