Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli kadın çiftçilerden Diyarbakır'a 'Gönül Köprüsü'

İzmirli kadın çiftçilerden Diyarbakır'a 'Gönül Köprüsü'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının finanse ettiği “Kadın Çiftçiler Gönül Köprüsü” projesi kapsamında İzmirli kadın Çiftçiler Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

  • Ege Postası
  • 06.04.2015 - 17:04
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Vali Aksoy, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ile İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ve İzmir’den gelen 40 kadın çiftçiyi ağırladı.

Diyarbakır Gıda Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar misafirlerini 3 gün boyunca iyi bir şekilde ağırlamak istediklerini belirterek 3 gün devam edecek olan programları hakkında bilgiler verdi. Diyarbakır’ın dışarıdan görünenin aksine çok farklı bir kent olduğunu söyleyen İl Müdürü Atalar bu farklılığı misafirlerine yansıtacaklarını söyledi.



Ziyarette bir konuşma yapan ve proje hakkında bilgi veren İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bağda bahçede emeği çok olan ve farkındalıkları pek ortaya çıkmayan ancak yapılan birçok proje ile kamuoyunun dikkatini kadın çiftçilerin üzerine çekmeye çalıştıklarını söyledi. İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal konuşmasında bu projeyle büyük medeniyetler barındıran Diyarbakır ile Ege’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’in kadın çiftçilerini tanıştırma tarım bilgilerini paylaştırma ve iki ilin birbirleriyle gerçekleştirecekleri ziyaretler ile de dostluklar kurulmasını hedeflediklerini söyledi.



İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdüründen sonra konuşan Vali Aksoy, misafirlerini Diyarbakır’da ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek İzmir ve Diyarbakır’ın birbirlerini partner il olarak seçmiş olmalarının ve böylesine bir ziyaret gerçekleştirilmiş olmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti:

“ Diyarbakır 33 farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, birçok farklı kültüre ve inanca sahip insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir kenttir. İnanç ve kültürlerin izlerini de bugüne kadar taşımış ve bünyesinde barındırmış bir kenttir. Çin Seddinden sonra 5,5 km uzunluğuyla dünyanın en uzun surlarına sahiptir. Surlarla beraber Hevsel Bahçeleri de önemli bir değerimizdir. İki ayrı peygamberin kabirlerinin bulunduğu Eğil İlçemizde gerek inanç turizmi gerekse doğal ve arkeolojik zenginlik bakımından birçok ilimizle beraber Diyarbakır çok önemli değerlere sahiptir. Ziyaretleriniz çerçevesinde karşılıklı bilgi alışverişi ve kültürel paylaşımlar da gerçekleşecek. Ülkemizin kuzeyi ile güneyi, doğusu ile batısı bir bütün olarak aynı coğrafyada yaşayan insanlarımız ve bu coğrafyanın bizlere verdiği değerleriyle hep beraber bunu sonsuza kadar götürmektir hedefimiz ve amacımız.”

“Kadınların üretimde olduğu, elinin değdiği her noktada bir bereket var, ciddiyet var, bu anlamda kadınlarımızı her noktada görmek istiyoruz.”

“Bu projede insanların birbirlerini daha yakından tanımaları, kurumsal birikimlerini paylaşmaları bölgelerin kendi iklimsel özellikleri nedeniyle üretim çeşitliliğinin farklı bölgelerdeki yansımalarını bu ziyaretlerinizde göreceksiniz. Diyarbakır ve bu bölgemiz dünyada buğdayın ilk ekilmeye ve yetiştirilmeye başlandığı bölgedir. Bu yönüyle de Diyarbakır’ın birçok özelliğini bu ziyarette öğrenmiş olacaksınız. Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır’dan İzmir’e gelecek olan kadın çiftçilerimiz de, İzmir’in tarihsel süreç içerisinde var olan değerlerini sizler aracığıyla öğrenmiş olacaklar. 2001-2006 yılları arasında Ege Bölgesinde Muğla ilinde valilik yapmıştım. Ege Bölgesi kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan kişilerden biriyim. Şu andaki İzmir Valimiz Mustafa Toprak, Diyarbakır’dan İzmir’e atanmıştı. Dolaysıyla İzmir’le böyle manevi bir bağ da bulunmakta. Umarım bu ziyaretiniz bunu daha iyi bir noktaya taşır. Diyarbakır’da kaldığınız sürede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüzün koordinasyonunda birçok ziyaretleriniz olacak, bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulmuş olacaksınız. Kaynaşma ve paylaşım daha üst noktalara çıkmış olacak. Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker olmak üzere Bakanlığın değerli bürokratlarına İzmir ve Diyarbakır’ın değerli il müdürlerine ve bu projede yer alan siz kadın çiftçilerimize de teşekkür ediyorum. Kadınların üretimde olduğu, elinin değdiği her noktada bir bereket var, ciddiyet var, bu anlamda kadınlarımızı her noktada görmek istiyoruz. Bu üretim, siyaset ve karar verici noktasında da her yerde kadınlarımızın olmasını arzu ediyoruz. Umuyoruz ki sizlerin bu gayreti, dayanışması, diğer kadınlarımıza da örnek oluşturur” dedi.

Ziyaret Vali Aksoy ile çiftçi kadınların toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.