Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli sanayici kadınlardan, AYM'nin imam nikahı kararına tepki

İzmirli sanayici kadınlardan, AYM'nin imam nikahı kararına tepki

İZMİR Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Kadın Komisyonu üyeleri, Anayasa Mahkemesi'nin, imam nikahı kıymak için önce resmi nikah kıyma şartını kaldırmasına tepki gösterdi. Kadınlar adına konuşan İZSİAD Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Mukaddes Çelik, "Bu iptal kararı, yaratacağı boşlukla toplumun en temel kurumu olan aile olgusunu parçalayarak, çocuk yaşta evliliklerin ve çok eşliliğin önünü açarken, kadınlar ve doğacak çocuklar açısından çok ciddi, sorunları beraberinde getirecek, toplumsal bir travmaya sebep olacaktır" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2015 - 14:32
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği binasındaki basın açıklamasına, İZSİAD Kadın Komisyonu üyeleri katıldı. Anayasa Mahkemesi'nin, resmi nikah olmadan dini nikah kıyan imam ile çiftlere, 2 aydan 6 aya kadar hapis cezasını öngören Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 230'uncu maddesinin 5 ve 6'ncı fıkralarını iptal etmesine tepki gösteren İZSİAD Başkan Yardımcısı ve Komisyon Başkanı Mukaddes Çelik, kararın çocuk yaşta evlilikleri ve çok eşliliği teşvik ettiğini savundu. 

Bu kararın toplumda, sosyal, hukuksal ve ekonomik sorunlara yol açacağını dile getiren Çelik, "Bu iptal kararı, yaratacağı boşlukla toplumun en temel kurumu olan aile olgusunu parçalayarak, çocuk yaşta evliliklerin ve çok eşliliğin önünü açarken, ileriki yıllarda kadınlar ve doğacak çocuklar açısından çok ciddi sorunları beraberinde getirecek, toplumsal bir travmaya sebep olacaktır. Biz insanların nasıl yaşayacaklarına, tercihlerine ve dini inançlarına karışılsın demiyoruz. Ancak toplumu oluşturan ana omurga da aile kavramıdır. Resmi nikah aile kavramının, aileyi oluşturan erkek- kadın ve çocukların tüm haklarının sosyal ve hukuksal olarak korunma altına alınmasıdır" diye konuştu.

'İLK GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ OLSUN' 

Çocuk yaşta evlilikleri, çok eşliliği, kadın ve çocuğa yönelik şiddeti, namus cinayetlerinin önlenemediğini aktaran Çelik, "Biz bu sorunlarla boğuşurken bunları arttıracak kararın yanlış olduğuna inanıyoruz. Seçim nedeniyle açıklamamızı erteledik ve yeni meclisin ilk gündem maddelerinden birinin bu karar olmasını talep ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.