Dolar 34,2633
%0.06
Euro 37,6446
%0.12
Altın 2.911,610
%0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli üç kafadar teröre tepki için Erciyes'e tırmanacaklar

İzmirli üç kafadar teröre tepki için Erciyes'e tırmanacaklar

İZMİR'de yaşayan, üçü de 35 yaşındaki arkadaşlar Olcay Tepe, Musa Ablak ve Ogün Aksungur, artan terör olaylarına tepki göstermek için 3 bin 916 metre rakımlı Erciyes Dağı'na tırmanma kararı aldı. Grup, İzmir Valiliği tarafından sağlanan 150 metrekarelik Türk bayrağını zirvede açarak kardeşlik mesajı verecek.

  • Ege Postası
  • 11.12.2015 - 13:03
İzmir'de yaşayan ve yıllardır dağcılık yapan uçak teknisyeni Olcay Tepe, otomotiv teknisyeni Musa Ablak ile spor eğitmeni Ogün Aksungur, son günlerde artan terör olaylarına tepki göstermek için 3 bin 916 metre rakımlı Erciyes Dağı'na tırmanıp, kardeşlik mesajı verme kararı aldı. Üç arkadaşa Kayseri'deki dağcılardan da destek geldi. İzmir Valiliği tarafından sağlanan 150 metrekarelik Türk bayrağıyla pazar günü saat 01.00'de tırmanmaya başlayacak olan grup, eksi 20 ile eksi 30 derecede, yüzde 60 eğimli parkurdan 7 saat boyunca bin 700 metre tırmanmayı hedefliyor. Zirvede Türk bayrağını açacak olan gruptan Olcay Tepe, "Etkinliğimizin adını 'Bayrak tırmanışı' olarak belirledik. Türkiye'nin birçok bölgesinde tırmanışlar yaptık. Cennet ülkemizde terör olaylarının son bulmasını istiyoruz. Etkinliğimizi gelecek yıllarda da sürmeyi hedefliyoruz. Ancak sponsor sıkıntımız var. Yardımseverlerden destek bekliyoruz" dedi.



'HER ŞEYDEN ÇOK KARDEŞLİĞE İHTİYACIMIZ VAR'
Kürk kökenli ve Türkiye aşığı olduğunu dile getiren Musa Ablak da "Paylaşamayacak hiçbir şeyimiz yok. Ben Kürt'üm ve ülkemi çok seviyorum. Dedelerimiz bu bayrak için kanlarını dökerken bir saniye bile düşünmedi. Artık terör son bulsun, herkes güzel ülkemizde huzurla yaşasın. Türk bayrağını Erciyes Dağı'nın zirvesinde, Tekir Yaylası'ndan görülebilecek şekilde açarak kardeşlik mesajı vereceğiz. Bize destek olmak isteyenler pazar günü saat 08.00'de Tekir Yaylası'na gelebilir. Bugün her şeyden çok kardeşliğe ihtiyacımız var" diye konuştu. İç Anadolu Bölgesi'nin en yüksek dağına tırmanacak olan üç arkadaş, destek beklediklerini kaydetti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.