Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirlilerin yeni buluşma adresi

İzmirlilerin yeni buluşma adresi

Çınarlı rekreasyon alanında oluşturulan yaşam merkezinde İzmirliler doğayla iç içe bir gün geçirmenin keyfini yaşayacak. Şehrin karmaşasından uzakta adeta tropikal bir ortamın yaşanacağı alan, İzmirlilerin yeni buluşma mekanı olacak.

  • Ege Postası
  • 25.01.2013 - 11:35
İZMİR - Çınarlı Mahallesi’nde Fatih Caddesi ile 1561 ve 1588 sokakların arasında kalan 14 bin 500 metrekarelik alan için hazırlanan rekreasyon projesi Konak Belediyesi tarafından uygulamaya kondu. Ağaçlık bir arazi olmasına rağmen bakımsız ve kullanışsız konumda yıllardır bekleyen alanda Konak Belediyesi, yeni bir cennet yaratmak için çalışmalara başladı.
15 dönüm yüzölçümüyle kente nefes aldıracak bir merkeze dönüşecek arazideki çalışmalar tamamlandığında İzmir yepyeni bir yeşil alana kavuşacak. Her yaş grubundan insanın ailesiyle birlikte güzel vakit geçirebileceği, sosyal etkinliklere katılabileceği, modern aydınlatma donatılarıyla, kamera-güvenlik sistemi ile Çınarlı rekreasyon alanı 24 saat yaşayan bir dünya olacak.

Engeller kalkıyor

Proje kapsamında engelli vatandaşların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenen yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, kafeterya, lokanta, 386 kişilik anfitiyatro, otopark, seyir kulesi, biyolojik gölet de alandaki yerini alacak. İzmirlilerin yıl boyunca kullanabilecekleri yaşam merkezi sosyal ve kültürel etkinliklerin odak noktası olacak.

Kentlerin altyapıya olduğu kadar ışığa, yeşile ve düzene de ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan şöyle konuştu:

“İnsanlar nasıl derin nefeslere ihtiyaç duyuyorsa kentlerin de nefes alamaya ihtiyacı var. Yoğun iş temposu, günlük yaşam rutininin getirdiği zorluklar, duvarlar arasında yaşamanın yarattığı depresyon hali insanlarda zaman zaman uzaklaşma, kaçma duygusu yaratıyor. Oysa çağdaş ve güçlü kentler açık alanları, doğayı, yeşili kentin merkezinde de yaşatabiliyor. Biz de Çınarlı’da başladığımız çalışmayla ve nefes aldıran projelerle İzmir’in çağdaş ve güçlü yapısını ortaya çıkarıyoruz. İnsanlar bu alanda, şehrin gürültüsünden, karmaşasından uzaklaşıp keyifli bir gün geçirecekler.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.