Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Jandarma komutanının koltuğuna kız çocuğu oturdu

Jandarma komutanının koltuğuna kız çocuğu oturdu

Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç'un koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 7. sınıf öğrencisi Şule Ünlü oturdu.        Yüreğir Güney Sanayi Çalışanları...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 15:20
Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç'un koltuğuna, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 7. sınıf öğrencisi Şule Ünlü oturdu.

        Yüreğir Güney Sanayi Çalışanları İlkokulu öğrencisi Ünlü, Jandarma İl Komutanlığı'na resmi araçla gelişinde Kurmay Albay Koç tarafından kapıda karşılandı. Daha sonra komutanlık odasına geçen Ünlü, Albay Koç'tan bilgi aldı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bayan astsubaylar tarafından 16 aydır çalışma yapıldığını anlatan Koç, sadece şehir merkezlerinde değil Toroslar’da, Çukurova’nın tarlalarında ve yaylalarında yaşayan ve şiddet mağduru kadınlara ulaştıklarını bildirdi. Mazluma ve mağdura karşı devletin şefkatli eli olduklarına dikkat çeken Murat Koç, 16 ayda 188 yerleşim yerinde yaşayan toplam 220 kadına, görevlendirilen 331 jandarma personelinin 166 bin 802 kilometre yol kat ederek ulaştıklarını anlattı. Koç, "Çoğu bayan astsubaylardan oluşan jandarma devriyelerinin yürüttüğü önleyici tedbirler sayesinde Adana İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında hakkında tedbir kararı verilen hiçbir kadına yönelik şiddet olayı meydana gelmemiştir." dedi.

            Bu arada, İl Jandarma Komutanlığı'nca personele yönelik kadına şiddet ve öfke kontrolü konusunda da bilgelendirme çalışması yapıldığı belirtildi. Adana İl Jandarma Komutanlığı uzman personelinin, il merkezi ve ilçelerde düzenlediği seminerlerle 331 personele töre cinayetleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, konularında bilgi verdiği dile getirildi.

            Temsili İl Jandarma Komutanı Şule Ünlü, yapılan çalışmaları büyük dikkatle dinledikten sonra teşekkür etti. Ünlü, kışlada, köpek timlerinin faaliyetlerini inceledikten sonra komutanlıktan ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.