Dolar 34,0843
%0.2
Euro 38,1129
%0.15
Altın 2.845,970
%0.59
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japon deprem uzmanı kırılacak fay hattını açıkladı: Hem karada hem denizde deprem!

Japon deprem uzmanı kırılacak fay hattını açıkladı: Hem karada hem denizde deprem!

Marmara depremine ilişkin düzenlenen panelde konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Adana'dan Kıbrıs'a giden fay hattına değindi riskli iller için kritik bir uyarı yaptı. Bu fay hattının yakında kırılma ihtimali olduğunu düşünen deprem uzmanı denizde de bir depremin meydana geleceği uyarısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 15.08.2024 - 16:50

Marmara depremine karşı alınması gereken önlemleri de kapsayan bir deprem panelinde Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki konuştu.

"YAKINDA KIRILABİLİR"

Gerçekleştirdiği sunumda Türkiye’deki önlemlerin artırılması gerektiğini söyleyen Japon deprem uzmanı Moriwaki, “Türkiye'de, Elazığ'dan sonra Kahramanmaraş ve Hatay'da depremler oldu. Doğu Anadolu Fay Hattı’nın batı kolu olarak Adana'dan Kıbrıs’a doğru giden bir fay hattı var. Bu fay hattının yakında kırılma ihtimali olduğunu düşünüyorum.

DENİZDE DE DEPREM OLABİLİR

Denizde de bir deprem olma ihtimali var. Türkiye'de tsunami tehlikesi fazla olmasa da denizde deprem olursa tsunami ihtimali ortaya çıkabilir. Japonya'da Pasifik'te tsunamiler oldukça yaygındır. Türkiye'de böyle bir durum yok ancak yine de dikkatli olunmalı” dedi.

İSTANBUL'U BÜYÜK BİR DEPREM BEKLİYOR

Türkiye'de birçok büyük deprem yaşandığını söyleyen Moriwaki, “İstanbul'da ise 1509 yılında büyük bir deprem yaşandı ve Osmanlı döneminde İstanbul'un surlarını yıktı. 1760'da yine büyük bir deprem oldu ve bu dönemler arası yaklaşık 250 yıl sürdü. Bu nedenle, Türkiye'deki depremler her 100-150 yılda bir büyük birikmiş bir enerjiyle gerçekleşiyor. Dolayısıyla İstanbul'da da büyük bir deprem bekleniyor” şeklinde konuştu. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.