Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japon hasta ambulans uçakla Japonya’ya gönderilecek

Japon hasta ambulans uçakla Japonya’ya gönderilecek

Nevşehir’in Göreme beldesinde Zemi Vadisi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak, Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alınan Japon hasta Hoshie Teramatsu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor....

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 11:58
Nevşehir’in Göreme beldesinde Zemi Vadisi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanarak, Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alınan Japon hasta Hoshie Teramatsu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor. Japon hastanın yakın bir zamanda göğüs tüpü takılı olarak hava ambulansıyla sevkinin yapılacağı bildirildi.

Nevşehir Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta meydana gelen saldırıda yaralanan Japon hasta Hoshie Teramatsu’nun hastaneye geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu, tansiyonunun 5’e 7’lerde bulunduğunu belirtti. Ünlübay, şu bilgileri verdi: “Kan kaybı vardı. Dışarıdan görülebilen boynunda ciddi bir kesisi vardı. Şah damarının yan dalları kesilmişti. Göğüste yaralanmalar vardı. Hasta acil ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahisi ve Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından yaklaşık 5- 6 saat süren ciddi bir operasyon yapıldı. Hastanın kesileri düzeltildi. 2- 3 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde takip edildi. Şu anda serviste yatıyor. Sadece akciğer zedelenmesi dolayısıyla göğüs tüpü takılı bulunuyor. Genel durumu gayet iyi durumdadır. Hastayı mobilize etmeye başladık. Yavaş yavaş yürümeye de başladı. Yakından takip ediyoruz. En kısa zamanda da sevkini gerçekleştireceğiz.”

Akciğer zedelenmelerinde göğüs tüpünün akciğerin havalanamama sorununu çözmek için kullanıldığını kaydeden Dr. Ünlübay, yaklaşık bir hafta veya 10 gün süreyle hastada takılı kalan tüpün akciğerin toparlanmasını sağladığını ifade etti. Hastanın göğüsteki pozitif basıncını negatife çevirmeye çalıştıklarını anlatan Ünlübay, Japon turistte 5 gündür takılı bulunan tüpün 3 ila 5 gün daha takılı kaldıktan sonra çıkarılabileceğini söyledi.
Hastanın göğüs tüpü takılı olarak tarifeli bir uçağa binmesine imkan bulunmadığını ifade eden Ünlübay, zaten zorunlu olmadıkça hiçbir hava yolu şirketinin de bu durumdaki bir hastayı kabul etmeyeceğini vurguladı.

Göğüs tüpünün çekilmesi halinde ise hastanın en az 3 hafta uçmaması gerektiğini anlatan Ünlübay, “Biz de bu nedenle göğüs tüpü takılı halde ambulans uçakla sevkini planlıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler devam ediyor. Bakanlık Hava Operasyon Birimi gerekli çalışmaları yürütüyor. İşlemleri tamamlayınca bize bildirecekler. O anda da hastanın sevkini yapacağız. Net bir tarih yok.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.