Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Japonlar, Abe'nin nükleer politikasına karşı

Japonlar, Abe'nin nükleer politikasına karşı

Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin, nükleer afet sonrası kapatılan santralleri açmak istemesine rağmen halkın yüzde 58'inin buna karşı çıktığı belirlendi. Yüzde 59'u da iktisadı kalkınmanın bu şekilde devam ettirilmesine de karşı olduklarını...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 09:49
Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin, nükleer afet sonrası kapatılan santralleri açmak istemesine rağmen halkın yüzde 58'inin buna karşı çıktığı belirlendi. Yüzde 59'u da iktisadı kalkınmanın bu şekilde devam ettirilmesine de karşı olduklarını söyledi.

Japonya'yı 2 yıl önce vuran 9.0 şiddetindeki deprem ve ardından gelen tsunaminin neden olduğu nükleer kriz sonrası, bütün santraller kapatılmıştı. Bu santrallerin, güvenlik kontrollerinin yapılmasının ardından tekrar açılması düşünülmesine rağmen toplum içinde nükleer karşıtı hava bulunuyor. Japon ekonomisini tekrar rayına sokmak isteyen Başbakan Abe ise nükleer santrallerin tekrar açılmasından yana. Japonya'nın önde gelen gazetelerinden Asahi'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre, halkın yüzde 59'u ekonomik kalkınmanın nükleer santrallerle sağlanmasına karşı olduklarını söyledi. Bin 781 kişiye yapılan araştırmaya katılanların yüzde 27'si ise Şinzo Abe'nin bu planına arka çıktı. Halkın yüzde 58'i, nükleer santrallerin açılmasına karşı olduklarını belirtirken yüzde 28'si santrallerin açılmasına destek verdi.

Bu arada, Başbakan Abe'nin yürüttüğü ekonomik politikalara da destek çıktı. Halkın yüzde 51'i, Abe'nin ekonomik adımlarının iktisadı kalkınmayı sağlayacağını düşündüğünü söyledi. Yüzde 33'ü ise bu planların, etkili olacağından şüpheli olduğunu vurguladı. Halkın yüzde 78'si, Abe'nin başbakan olmasından aralık ayından bu yana ekonomide iyileşme hissetmediğini ifade ederken yüzde 18'i tersi görüş belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.