Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Jeoloji mühendislerinden şok eden deprem açıklaması

Jeoloji mühendislerinden şok eden deprem açıklaması

JEOLOJİ Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, İzmir Deprem Master planın yapılmasının üzerinden 14 yıl geçmesine karşın öngörülen bir çok önlemin alınmadığını ve önerilen projelerin gerçekleştirilmediğini söyledi. İzmir'in bir depreme hazır olmadığını belirten Murathan, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi üzerlerine düşen sorumlulukları etkin şekilde yerine getirmimiştir" dedi.

  • Ege Postası
  • 29.05.2014 - 09:14
İZMİR- Gökçeada yakınlarında meydana gelen ve bir çok kentte hissedilen depremin ardından basın toplantısı düzenleyen Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, kamu kurumlarına yönelik eleştirilerde bulundu. TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan İzmir'deki deprem riskini ve önceki dönemlerde hazırlanan raporları basın mensuplarıyla paylaştı. Mevcut yapı stoğunun incelenmesinin tamamlanmadığını, risk haritalarının oluşturulmadığını, İzmir'de yer alan fay hatlarının haritalara işlenmediğini, master planında öngörülen depreme dayanıklı yapılaşmanın denetim dışı olduğunu söyledi. 

İzmir Deprem Master planın hazırlanmasının üzerinde 14 yıl geçmesine karşın Master Planın öngördüğü pek çok önlemin alınmadığını, önerdiği projelerin gerçekleştirilmediğini açıklayan Murathanoğlu, "İzmir bir depreme hazır değildir. Kentin yönetiminden sorumlu olan başta İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Görülmektedir ki kurumsal olarak üzerine düşen sorumlulukları bugüne kadar etkin bir şekilde yerine getirmemiştir. Odamız İzmir ve Deprem konulu bir rapor hazırlamaktadır. Bu rapor İzmir Master Planının revize edilmesini de öngörmekte olup tamamlandığında İzmir Kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi.

Depremleri önlemenin mümkün olmadığını, ancak afete dönüşmesinin engellenebileceğini belirten Murathanoğlu, toplumsal ve yönetsel düzeyde tüm kaynakları kaynakları zarar azaltma hedefine yönlendirecek çalışmaların en kısa sürede içinde tamamlanmasının, İzmir kentinin can ve mal güvenliği açısından tarihsel bir zorunluluk olduğunu söyledi. İzmir Deprem Master Planı revize edilmesi gerektiğini belirten Murathanoğlu, bunda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi sorumluluk düştüğünü dile getirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.