Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KARGİD’ten işadamlarına ihracat desteği semineri

KARGİD’ten işadamlarına ihracat desteği semineri

Karadeniz İşadamları Derneği'nin (KARGİD) Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile düzenlediği 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' konulu seminer, dernek binasında yapıldı. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Teşvik ve Uygulama Şube...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:59
Karadeniz İşadamları Derneği'nin (KARGİD) Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile düzenlediği 'İhracata Yönelik Devlet Destekleri' konulu seminer, dernek binasında yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Teşvik ve Uygulama Şube Müdürü Ekrem Altun, seminerde, ekonomi bakanlığının yurt dışı iş gezileri, yurt dışında ofis, mağaza açma, işletme ve marka tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi ve yurt dışı pazar araştırma desteği gibi ihracat yapan ve yapmayı planlayan firmaların ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirmede bulundu.

Ekonomi Bakanlığı’nın ihracatçı firmalara 500 bin dolara kadar, yüzde 60 - 80 arasında değişen oranlarda destek verdiğinin altını çizen Altun, "İhracatın artırılması amacıyla devletimizin işletmelere birçok desteği bulunuyor. İhracat yapan veya yapmak isteyen firmalarımız bu desteklerden yararlanabilirler. Bunun için limitet veya anonim şirket olmanız yeterli." dedi.

KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş da dernek olarak gayelerinin, sanayici ve işadamlarını konferans ve seminerler ile devletin sağladığı imkanlar ve teşvikler hakkında bilgilendirerek, uluslararası piyasalarda rekabet edebilen birer ihracatçı haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Altıntaş, "Ekonomi Bakanlığı ihracatın artması anlamında çok ciddi destekler veriyor. İhracat yapmayı planlayan bir firma destekler sayesinde ilk adımını çok rahat bir şekilde atabilir. Bu tür programlarla işadamımızı, sanayicimizi bilgilendirmeyi ve ihracata yönlendirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.