Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KONFED'in Cuma etkinliklerine yoğun ilgi

KONFED'in Cuma etkinliklerine yoğun ilgi

KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, herkesi "GEL GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL" diyerek, geleneksel hale getirdiği Cuma etkinliklerinde biraraya getiriyor.

  • Ege Postası
  • 02.02.2015 - 10:46
KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, 30 Ocak 2015 Cuma günü İzmir'in önemli simaları, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır, İzmir Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, İzmir Em. Müd. Teftiş Kur. Üyesi Sayın İsa Güneş, Eski Dönem Milletvekili Süha Tanık'ı ve birçok KONFED, KONVAK, İSTÖP e bağlı Dernek Başkanlarını, temsilcilerini ve  üyelerini konuk etti. Yakınlarını da alarak Vakıf binasına gelen ziyaretçiler,  istek, düşünce ve önerilerini İzmir'in önemli simaları  ile paylaştılar.
 
Her hafta Cuma günleri artan bir katılım içinde etkinliği yaptıklarını belirten KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan, "Gerçekleşen "KONFED Geleneksel Cuma Günü Etkinlikleri"ne gelenler birbirlerini tanıma fırsatı bulabiliyor, isteklerini sorunlarını katılan yetkililere anlatabiliyor ve ağız tadıyla, sponsorluğunu Torku Şekerin yaptığı Geleneksel Konya Lezzet Mutfağından da  örnek yemekleri yiyebiliyorlar" dedi.
Geleneksel Konya Lezzet Mutfağından örnek yemeklerin eşliğinde yapılan etkinliklere herkesi davet eden KONFED, Konyalılar Federasyonu ve Vakıf Genel Başkanı Mehmet Aydoğan, bir sonraki hafta 6 Şubat 2015 Cuma gününe bütün basın mensuplarının da davetli olduğunu, süpriz konuklar ile birlikteliğin, kaynaşmanın en güzel örneğini İzmir'de hepberaber yaşayacaklarını "GEL GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL" diyerek herkesi geleneksel hale getirdiğimiz CUMA etkinliklerine, üye olsun olmasın herkesi davet ettiğini belirterek, en çok bugünlerde daha da hasret kaldığımız bütünlük içindeki birliğimizi birkaç saat için bile olsa ağız tadıyla hepbirlikte yaşatmak için çaba içinde olduklarını sözlerine ekledi.
 
Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç; bu çalışmaları gönülden desteklediklerini, Karabağların sorunların çözümü için Mehmet Aydoğan'ın Başkanlığındaki KONFED, KONVAK, İSTÖP bünyesindeki Dernekler
ile herzaman diyalog içinde olabileceklerini belirtti.
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu; aynı zamanda Meclis üyesi olduğu Karabağlar ve Büyükşehir Belediyelerine büyük destek veren Mehmet Aydoğan'a ve Başkanları olduğu bünyesindeki Derneklere teşekkür ettiğini, yakında çalışmalara başlanacak "Karabağlar Festivali" için el ele vererek Karabağlar esnafına büyük süprizlerini bir arada açıklayacaklarını sözlerine ekledi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı; Bir bütünlük içinde bulunan KONFED, KONVAK, İSTÖP'ün örnek bir çalışma içinde büyük bir yapı oluşturduğunu, derneklerin bünyesinde yer alan esnafın mesleki eğitim konusundaki ihtiyaçlarını Mehmet Aydoğan'ın Başkanlığında çözmek için projeler geliştirebileceklerini belirtti.
 İzmir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Nil Hıdır; Halkın sağlığını etkileyen başta uyuşturucu olmak üzere, hertürlü hastalıktan bilinçli bir şekilde, beraberlik içinde üstesinden gelinebileceğini, çocuklarımızı sağlıklı olarak yetiştirmek için bu gibi geniş katılımlı etkinliklerin yararına inandıklarını ve herzaman Mehmet Aydoğan'ın Başkanlığındaki KONFED, KONVAK, İSTÖP'e destek vereceklerini açıkladı.
İzmir Kızılay Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök; Kış aylarında düşen kan bağışlarının, eksilmeden devam etmesi gerektiğini, kan ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için dernek üyelerinin ve çevresindekilerin, kan bağışına destek vermelerini istedi.
 
Ziyaretçi ve katılımcılarıyla geniş bir etkinlik şeklinde gerçekleşen "KONFED Geleneksel Cuma Etkiniliği"ne Karamanlıların saç böreği damgasını vurdu. Hamarat Karaman'lı ev hanımlarının yaptığı saç börekleri afiyetle yendi. Yapımında Konyanın meşhur peynirlerinin kullanıldığı saç böreğinin
tarifleri, Konyalılar Federasyonu ve Vakıf'ın  WWW.KONFED.COM web sayfasından yayınlanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.