Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KUDAKA’nın 10. Olağan Kalkınma Kurulu Erzurum’da yapıldı

KUDAKA’nın 10. Olağan Kalkınma Kurulu Erzurum’da yapıldı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA ) Kalkınma Kurulu'nun 10. olağan toplantısı Erzurum’da yapıldı. Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Fikret Şireci'nin başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri tartışıldı. Şireci’nin...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 18:05
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA ) Kalkınma Kurulu'nun 10. olağan toplantısı Erzurum’da yapıldı.

Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Fikret Şireci'nin başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri tartışıldı. Şireci’nin toplantıya ilişkin konuşmasının ardından KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen’in ajans faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. KUDAKA’nın 2012 yılı faaliyet ve dış denetim raporları hakkında bilgiler sunuldu. Buna ilişkin görüş ve öneriler alındı. Ajansın 2014-2023 bölge planı da görüşüldü. Toplantıda kalkınma kurulu başkan ve başkan vekili seçimleri de yapıldı. Bir sonraki kalkınma kurulunun gündem maddeleri, yeri ve tarihi belirlendi.

KUDAKA’nın toplantı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “TRA1 Düzey 2 Bölge Planı (2014 – 2023) çalışmaları ile ilgili olarak kurula kısa bir bilgilendirme yapılmıştır. Bu kapsamda bölgenin 2023’te gelmesi gereken sosyo-ekonomik durumla ilgili görüşler sunularak hazırlanacak olan bölge planı vizyonunun oluşması için kuruldan katkı alınmıştır. Bunun yanında, planın eksen, öncelik ve tedbirlerinin oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla bölgede sektörel bazda iş ve istihdam olanaklarının artırılması için neler yapılabileceği hakkında kurulun görüş ve önerileri alınmıştır.” denildi.

Kurulda yapılan Kalkınma Kurulu başkanlığı seçiminde Erzurum Ticaret Borsası Başkanı İsmail Hakkı Hınıslıoğlu ve Bayburt Girişimci İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Haydar Karabacak başkanlık için aday oldu. Yapılan oylama sonucunda Ali Haydar Karabacak oy çokluğu ile Kalkınma Kurulunun yeni başkanı olarak Mehmet Fikret Şireci'den görevi devraldı. Bir sonraki Kalkınma Kurulu toplantısının 19 Aralık’ta Bayburt'ta yapılmasına karar verildi.

KUDAKA’dan yapılan açıklamada ayrıca Kalkınma Kurulu’nun görev alanı hakkında da bilgi verildi. Kalkınma Kurulu’nun, özellikle bölge kalkınma stratejisinin, bölgenin potansiyellerini ortaya çıkaracak ve bölgenin kalkınması yönünde etkili ve verimli bir biçimde kullanılmasını sağlayacak, bölgenin sorunlarına makul ve etkili çözümler üretecek ve bölgenin geleceğine yönelik güçlü bir perspektif sunacak şekilde hazırlanması yönünde aktif ve yoğun olarak çalıştığı aktarıldı. Bu çalışmaların yürütülmesi sırasında, alt komisyon ve benzeri mekanizmaları kullanarak, bölgenin tüm toplum kesimlerinin görüş ve önerilerini azami düzeyde alındığı ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.